657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun İyileştirmesi için yapılması gerekenleri teklif ve çözüm önerileri şeklinde açıklayan Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Aydın Karaca yaptığı basın açıklamasında, "23.07.1965 tarih ve 12056 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, zaman içerisinde birtakım değişikliklere uğramasına rağmen, halen ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle çağın değişen şartlarına uygun olarak yeniden güncellenmelidir." dedi. 
Teknolojinin ilerlemesiyle iletişim ve haberleşmenin alabildiğine geliştiği ve dünyanın adeta küçük bir köy haline geldiği günümüzde; insan haklarının, ileri demokrasinin ve özgürlüklerin önem kazandığını belirten Karaca, "Küreselleşen dünyada önemli bir aktör olan ülkemizde de 78 milyon vatandaşımızın; özgürlükçü demokrasinin nimetlerinden, sosyal devlet olmanın bütün haklarından, ekonomik kalkınmışlığın sonucu olarak artan milli gelirden hak ettiği ölçüde yararlanmasının zamanı gelmiştir.

Güzel vatanımızda, yüzyıllardır beraber kaynaştığımız milletimizle insanca yaşamanın gereği olan tüm demokratik, sosyal ve mali haklardan kamu çalışanlarının da azami seviyede yararlanabilmesi için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda birtakım iyileştirmelerin yapılmasına ihtiyaç vardır." dedi. 

455 kamu çalışanı ile yapılan bir anketten çıkan sonuçları açıklayan Karaca;
1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değiştirilecekse aşağıdakilerden hangisine bakılmalı? Sorusuna ankete katılanların %99’unu oluşturan 452 kişi “Çağdaş, demokratik ülkelere” cevabını vermiştir.

2-Devlet Memurları Kanununda nasıl bir değişiklik yapılmalı?
Sorusuna ankete katılanların %99’unu oluşturan 450 kişi “Özgürlükler genişletilmeli” cevabını vermiştir.

3-Memurlar için hangi haklar daha önemlidir?
Sorusuna ankete katılanların %92’sini oluşturan 419 kişi mali ve sosyal hakların “İkisi de” cevabını vermiştir.

Bu anket sonucuna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunununun; çağdaş, demokratik ülkelerdeki uygulamalara bakılarak, özgürlükler genişletilerek, mali ve sosyal haklar iyileştirilerek yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Karaca, "Aktif Eğitimciler Sendikası’nın, demokrasi, barış, mutluluk, insanlık, huzur, refah, güven, adalet ve özgürlük için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmasını istediği aşağıdaki iyileştirme talepleri ilgili kurum ve kuruluşlar ile milletvekillerine çözüm önerileri ile birlikte sunulacaktır." dedi. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın maddeler halinde sundukları teklif ve çözüm önerileri şu şekilde;

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU’NDA
YAPILMASINI İSTEDİĞİMİZ İYİLEŞTİRME TALEPLERİMİZ
1- Tüm memur ve emeklilere ikramiye verilmelidir.
2- Analık izni süresi artırılmalıdır.
3- Aile yardımı ödeneği artırılmalıdır.
4- Doğum yardımı ödeneği artırılmalıdır.
5- Ölüm yardım ödeneği artırılmalıdır.
6- Ek ders ücretleri %100 artırılmalıdır.
7- Eğitim Öğretim Sınıfı 1. derece ek gösterge rakamı 3600'e çıkarılmalıdır.
8- Öğretim yılına hazırlık ödeneği, bir aylık maaş ve ek ödemeler toplamı tutarında olmalıdır.
9- Öğretim yılına hazırlık ödeneği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm hizmet sınıflarında çalışan personeline ayrım yapılmaksızın her iki dönemde de verilmelidir.
10- Askerlik süresince memurun emekli kesenekleri devlet tarafından ödenmelidir.
11- Eğitim çalışanlarına da yiyecek yardımı verilmeli ve görev yapılan her gün için 1 öğün yemek gideri desteği sağlanmalıdır.
12- Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, ek ders gibi tüm ödemeler emekli keseneğine dâhil edilmelidir.
13- 4 yıl süreli yükseköğrenimi bitiren tüm öğretmenler mesleğe 8. dereceden başlatılmalıdır.
14- Köyde çalışıp barınma sorunu da olan öğretmenlere yol ücreti verilmelidir.
15- Doğal afet halinde kalkınmada öncelikli ve zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan eğitim çalışanlarına bir defaya mahsus bir maaş tutarında ikramiye verilmelidir.
16- Mesleki açık öğretim lisesinde görevli olan ve yüz yüze eğitim derslerine giren öğretmenlerin ek ders ücretleri %100 artırılmalıdır.
17- Ek ders ücretleri, yüksek lisans yapmış olanlara %25, doktora yapmış olanlara %40 artırımlı ödenmelidir.
18- Memurlar için serbest kıyafet kanunla düzenlenmelidir.
19- Cari yıl ve önceki yıllara ait izinlerin kullanılmasında iki yıl sınırlaması kaldırılmalı ve bu süre 5 yıl olarak genişletilmelidir.
20- Yıllık izin sürelerinde 10 yıl ve sonrası farkı kaldırılarak bütün memurlar için yıllık izin 30 gün olarak düzenlenmelidir. Hafta sonu tatilleri, yıllık izin sürelerine dâhil edilmemelidir.
21- Mazeret izinlerindeki süreler genişletilmelidir.
22- Başarı, üstün başarı değerlendirmesi ve ödül verilmesinde  “verilebilir” ibaresi, “verilir”  şeklinde değiştirilmelidir.
23- Özellikle dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitim çalışanları için konut/lojman imkânı sağlanmalıdır.
24- Devlet memuru siyasi fikirlerini serbestçe ifade edebilmeli ve memurların siyasi fikirlerini ifade etmeleri de suç olmaktan çıkarılmalıdır.
25- Basına bilgi veya demeç verme yasağı günün şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenmelidir.
26- Devlet memuru iftira ve garazlara karşı güvence altına alınmalıdır.
27- Devlet memurlarının serbestçe örgütlenmesi teşvik edilmelidir.
28- Memurlara ikinci görev tanımı kaldırılarak okul/kurum müdür ve müdür yardımcıları, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmalıdır.
29- Bütün devlet memurluğu kadrolarına girişte istisnasız sınav şartı getirilmelidir.
30- Aday memurlara, adaylık döneminde göreve son verme uygulaması objektif kriterlere dayandırılmalıdır.
31- Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiiller somutlaştırılarak net ifade edilmelidir.
32- Devlet memurluğundan çıkarmak için iddia edilen suç ile ilgili, memur hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı aranmalıdır.
33- Disiplin cezalarının memurun dosyasından silinmesi süreleri kısaltılmalı ve dosyadan silinmesi işlemi memurun yazılı isteği aranmadan belirtilen sürelere ulaştığında idare tarafından yapılmalıdır.

Aktif Eğitim Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Karaca, "'657 sayılı Devlet Memurları Kanunu iyileştirilmelidir' adını verdiğimiz eylemimizde, konuyla ilgili duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1-31 Mart 2016 tarihleri arasında; Başta TBMM ve Başbakanlık olmak üzere ilgili kurumlara gerekçeli çözüm önerileri ile birlikte taleplerimizi içeren resmi yazıların gönderilecektir. Üyelerimiz ve tüm kamu çalışanları, ilgili kurumlar ve milletvekillerine e-posta ile dilekçe göndereceklerdir. Ayrıca teşkilatımız da konuyla ilgili BİMER’e başvuru yapacaklardır.
Kamu kurumlarına konuyla ilgili afiş asılmakta, kamu çalışanlarına broşür dağıtılmakta ve kokart takılmaktadır.
Aktif Eğitimciler Sendikası her zaman olduğu gibi kamu çalışanlarının ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalışmaktadır ve çalışmaya da devam edecektir." dedi.