HABERDENİZLİ.COM

İhtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı zorlukları bir nebze olsun unutturmak, yardım eli uzatmak için öğrenciler; evlerinde getirdikleri kuru gıdalarla kazanların kaynamasına destek oldu. Sonrasında ise kolları sıvayan öğrenciler, bir bir ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine PASVAK yetkilileriyle birlikte giderek yemekleri dağıttı. Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, öğrencilerinin yardımlaşma duygusunu pekiştiği, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın önemini kavradıkları böylesi özel bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
PASVAK, geçtiğimiz yıl başlattığı "Başka Hayatlar da Var" projesi giderek büyüyor. Proje kapsamında Denizli Çözüm Koleji öğrencileri de, Denizli’de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak, onların yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek amacıyla okullarında başlattıkları kampanya çerçevesinde topladıkları gıdaları PASVAK’a getirdi. Çözüm Koleji öğrencileri, günde 1250 ihtiyaç sahibi aileye 3 çeşit yemeği 2 öğün evlerine kadar götüren ve ülkede örnek bir yardımseverliğe imza atan PASVAK’ın o gün kazanlarının kaynamasına da destek oldu.  Öğrenciler, sonrasında kolları sıvayarak hazırlanan yemekleri kurumun çalışanlarıyla birlikte araçlarla yardıma muhtaç ailelerin evine kadar götürdü. Ayrıca ziyarette öğrencilere hem kurumu gezme imkanı buldu hem de PASVAK'ın çalışmaları ilgili kısa bir seminere katılarak bilgilendirildi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ”
PASVAK Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Ümmühan Küçükparmaksız, "Başka Hayatlar da Var" projesi kapsamında Çözüm Koleji öğrencilerinin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Denizli’de ihtiyaç sahiplerine kol kanat geren PASVAK’a öğrencilerimizin ziyareti ve desteği bizim için çok önemli ve anlamlı. ‘Başka Hayatlar da Var’ projesinde birçok okuldan öğrencimizin desteğini de görüyoruz. Bir paket kuru gıda veren de olmuş, 10 Kuruş yardım edende, 1 TL atan da olmuş. Bizim için hepsi çok önemli ve değerli. Geleceğimiz olan gençlerimiz, çocuklarımız toplumsal yardımlaşmanın bilinciyle yetişiyor. Bugün de Çözüm Koleji'ndeki öğrencilerimiz getirdikleri kuru gıdayla ihtiyaç sahiplerini desteklemiş oldular. Ziyaretleri ve bağışlarından dolayı hem okul yöneticilerine hem de öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

" AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN YARDIM ETME DUYGUSUNU PEKİŞTİRMEK"

Çözüm Koleji Kurucu Ortaklarından İsmail Kıyak, PASVAK'ın başlattığı projeye destek olmak için vakfı ziyaret ettiklerini belirterek, "Çözüm Koleji olarak öğrencilerimiz bugün ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir destek sunan PASVAK'a ziyaret ediyor. Düzenlenen kampanya çerçevesinde topladıkları kuru gıdaları öğrencilerimiz kuruma teslim ederek, kazanların kaynamasına destek oldu. Çok anlamlı ve güzel bir tablo yansıdı. Burada öğrencilerimiz, ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek, onlara destek olmanın önemini kavradığı gibi yardıma muhtaç vatandaşlarımıza el uzatmanın önemli bir toplumsal görev olduğunu yerinde gördü. Burada 5. sınıftan 9. sınıfa kadar birçok öğrencimiz var. Hepside küçük de olsa bu çorbada tuzlarının olmasından çok mutlu. Ayrıca öğrencilerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın içinde bulundukları durumları yerinde görüyorlar. Bir gülen yüz, tebessümü görerek yardım etmenin paylaşmanın o hazzını yerinde yaşadılar. PASVAK’ı da çalışmalarından dolayı kutluyorum. Destek olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Dev Yürekli Çocuklar Anlamlı Bağışlarıyla Gönülleri Fethetti