Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli’de faaliyet gösteren bazı dershane yöneticilerinden gelen talep üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. 
Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantı, yaklaşık iki saat sürdü. Milletvekili Mehmet Yüksel ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile biraraya gelen dershane yöneticileri şunları söyledi: “Öncelikle dershaneleri kapatmak yerine, sistemde dershanelere gitmeyi zorunlu hale getiren ve talep ettiren sebepleri araştırmak gerekmektedir. Türkiye’de eğitim sistemi belli standartlara çıktıktan sonra zaten dershanelere gitme zorunluluğu da hissedilmeyecektir. Eğitim kalitesinde belli bir standarda ulaşılamaz ve halen talep devam ederse maalesef korsan dershaneler ortaya çıkacak ve devletimiz bundan zarar görecektir. Zira şu anda dershanelerimiz Türkiye’de vergi veren ve istihdam sağlayan bir konumdadır. Dolayısıyla hükümetimiz bunları gözönünde bulundurmalıdır.”
Gelecek yıl için dershanelerin özel okula dönüştürüleceğinin ancak bununla ilgili kendilerinin herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten dershane yöneticileri, özel okullara yönelik uygulanan standartların yeniden belirlenmesini, geçiş sürecinde de kendilerine kolaylık sağlanmasını istedi.
Sıkıntı ve talepleri dinleyen Milletvekili Yüksel ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, konuya hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini, gerekli talepleri ilgililere aktaracaklarını söylediler.