AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Üçler mahallesinde bulunan ve TOKİ’ye ait olan 160 dönümlük arsayı milli eğitime kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. TOKİ’nin elindeki arsanın alınması halinde bölgeye üniversite kampusü şeklinde ilköğretim okulları kampusü yapılacağını, kampüs içinde yurtlara kadar tüm sosyal tesislerinde bulunacağını belirtti. Denizli’nin hayırseverler bakımından çok şanslı bir il olduğunu, hayırseverin bol olduğu yerde okul yapacak arsa bulma sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Milletvekili Yüksel, “Denizli hayırseverleriyle ünlü bir il. İlimizde okullarımızın büyük bölümünü hayırseverlerimiz yaptı. Daha okul yapmak isteyen çok hayırseverimiz var ama arsa sıkıntımız var. Nüfusumuz genç nüfus olduğu için sürekli yeni öğrencilerimiz oluyor, bu nedenle de her zaman okul ve derslik ihtiyacı hissedeceğiz. Bunu hafifletmek için milli eğitime tassis edilen ancak sonra bölge hastanesi yapması için TOKİ’ye devredilen Üçler mahallemizde 160 dönümlük geniş bir arsamız var. Bu arsayı tekrar milli eğitime kazandırmak için görüşmeler yaptık. Olumlu sonuçlar almayı bekliyoruz. Arsa ile ilgili tahsis işlemimiz gerçekleştiğinde 160 dönümün tamamına ilköğretim okul kampusü yapmayı planlıyoruz. Bu alanda sosyal tesislerden yurt binalarına kadar öğrencilerimiz ve eğitim öğretim için gerekli olan tüm binalar olacak” dedi.

Sendikayı ziyaret etti
  
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Memur- Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Ahmet Sert, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlarken 4+4+4 eğitim sistemine geçişle alakalı ve eğitim öğretimin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Milletvekili Yüksel’e bilgi verdi, çözüm önerilerini sundu. Şube Başkanı Sert, “2012-2013 eğitim öğretim yılı başlarken 4+4+4 eğitim sistemine geçişle alakalı sorunlar ve kafa karışıklığından dolayı bazı konuların tam olarak bilinememesi nedeniyle devam etmektedir. İlimizde 3 yıldır oluşan norm fazlası öğretmen sayısı 340 iken, yeni sistemle 600’e yükselmiştir. Öğretmenleri göçebe hayatına geçme korkusu sarmıştır. Yeni sistemin getirdiği yaş algısının toplumda henüz yerleşmemesiyle oluşan sorunlar yumağı sistemin biran önce yerleşmesine engel olmaktadır. Fiziki altyapının tamamlanmadan yeni sisteme geçiş yapılmasından kaynaklanan sorunlar devam etmektedir” dedi.

Eğitim birinci önceliğimiz

Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden en büyük payın eğitim ve öğretime aktarıldığını hatırlatan Yüksel, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmeleri ve hayata hazırlanmalarının birinci öncelikleri olduğunu söyledi. 8 yıllık eğitim sisteminin başarılı olduğunu ancak, 4+4+4 eğitim sistemiyle daha çok başarının yakalanacağını ve öğrencilerin bilgi ve becerilerine göre okul seçimi yapabileceklerini vurgulayan Yüksel, “Sistem yeni olduğu için bazı anne ve babalarımızın kafasında soru işaretleri oluşabiliyor. 4+4+4 eğitim sistemine öğrenci gönderilmemesi yönünde bazı guruplarda ne yazık ki çalışmalar yapıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yıllardır uygulanan bu sistemle öğrencilerimiz daha başarılı olacaklar. Öğrencilerimiz ikinci 4 yıllık eğitimde hatta üçüncü 4 yıllık eğitimde becerileri ve yetenekleri doğrultusunda diğer okullara da gidebilecek. Her şeye rağmen çocuklarını 66 aylıkken okula göndermek istemeyen anne ve babalar rapor alıp okul yönetimine bunu sunabiliyorlar. Türkiye genelinde 1 milyon 800 bin Denizli’de ise 500 veli rapor aldı” dedi.

Parçalanmış aile istemiyoruz

Eğitim ve öğretim sisteminde yeni atamalar yapıldığını ancak, eş durumu gibi sebeplerle aile fertlerinin birbirinden ayrı kaldığını söyleyen Yüksel, “Bana göre toplumun temeli olan aile yapısı hiç bozulmamalı. Aileyi oluşturan fertler bir olmalı. Ancak, atamalar boş yer, bölüm ve il bazında yapıldığı için eş durumu görülmüyor. Buda bazı sorunları beraberinde getiriyor. Bakanlığımız atamalar konusunda boş kadroların biran önce doldurulması konusunda çok hassas. Bu sorunun çözümünü de kısa sürede bulacaktır. Yeni eğitim sistemi ile birlikte açılan İmam Hatip Ortaokullarına öğrencilerimizin ilgisi de çok fazla oldu. İl merkezde 3 bine yakın kayıt yaptırıldı. İlçelerimizde de kayıtlar istenilen seviyenin de üzerine çıktı” diye konuştu.