Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eğitim alanında her konuda Türkiye’ye örnek olan kentin, başarı çıtasını daha da yukarılara yükseltmek için ‘Başarı İzleme ve Geliştirme’ projesinin hazırlandığını söyledi. Anemon Otel’de düzenlenen proje tanıtım toplantısına katılan Vali Demir, Denizli’nin ekonomide yakaladığı başarı ve istikrarın eğitimle daha anlam kazanacağını söyleyerek, “Ülkemizdeki eğitim başarı sıralamasında Denizlimizin ilk beş içinde yer alabilmesi için il genelinde ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik, onların akademik başarılarını, yeterliliklerini arttırmak. Öğrencilerimizin olumlu davranış gelişimlerini sağlamak ve bir üst öğrenimi kazanma oranını yükseltmek amacıyla ‘Denizli Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi’ hazırlandı. Proje çalışmalarının uygulanmasına dair ‘Proje İşlem Basamakları Kılavuzu’ hazırlandı. Bu çalışmaları gerçekleştirecek görevli personel, birim ve kurumlar belirlendi. Projenin uygulanmasında en büyük pay başta kaymakamlar il, ilçe milli eğitim yöneticilerimize, en çok da okullarımızın idareci ve öğretmenlerine düşmektedir” dedi. Proje tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül,  ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve dershane yöneticileri de katıldı.
Okul müdürleri destek verecek
Proje kapsamında öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı ve hızlı okuma becerisi kazandırmak için ‘Kitapla Buluşma Vakti’ gibi projelerin uygulanmasının önemine değinen Vali Demir, “Okul müdürlerimizden beklentilerimiz çok. Özellikle; maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit etmeli ve halk eğitim merkezleri aracılığı ile açılacak kurslara katılımını sağlanmalısınız. Okulunuzda YGS ve LYS’ye yönelik hazırlık kursları açılması için çalışmalar yapmalısınız. Öğrencilerimize hızlı okuma becerisini kazandırmalıyız. Hızlı okuma teknikleri konusunda halk eğitim merkezi müdürlülerince açılan kurslara katılmış öğretmenlerimizce hızlı okuma teknikleri konusunda eğitim verilmesini sağlamalısınız. İl genelinde ve okullarımızda birçok deneme sınavları yapılıyor. Deneme sınavlarında üst sıralarda yer alan başarılı olan öğrencileri teşvik amacıyla velilerin de katılımıyla törenler düzenleyerek onları ödüllendiriniz. İlçelerimizde kaymakamlarımız ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz tarafından eğitim ve öğretim yılı sonunda hazırlanacak proje değerlendirme raporu titizlikle incelenerek değerlendirilmeli ve il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmelidir. Her okulun son 3 yıllık başarı durumu çıkarılarak başarının kalıcı olup olmadığı, düşüş var ise nedenleri ve çözüm önerileri okul yöneticileri tarafından rapor olarak sunulması sağlanmalıdır” dedi.
Müfredat birliği sağlanmalı
Dershane müfredatlarıyla okul müfredatlarının birlikteliğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Dershane yöneticilerimizden de projemizin başarıya ulaşması için beklentilerimiz var. Dershanelerimizin okullarımızla müfredat birlikteliğini sağlamalılar. Bunun başarıyı yakalama adına çok yararlı olacaktır. Bunun dışında dershanelerimizdeki idareci ve öğretmenlerimiz bu yıl ki başarı için gayretlerini daha da arttırmalıdır. Dershanelerimiz öğrencileri başarılı başarısız olarak ayırmamalı, bir bütünün parçaları olarak düşünülmeli ve birey bazında başarılarının arttırılması için gerekli çalışmaları yapmalılar” diye konuştu.
Çalıştay düzenlenecek
Ekim ayı içerisinde eğitimdeki tüm paydaşların katılacağı ve Denizli eğitiminin bütün detaylarının irdeleneceği “Eğitim Çalıştayı” düzenleneceğini belirten Vali Demir, “Kaymakamlarımızca ilçelerimizde eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılmasının yanında ulusal düzeyde yapılan YGS ve LYS sınavlarında başarıyı arttırıcı bu projenin her aşamasında yer almalı ve gerekli yönlendirme ve takibini sağlamalılar. Projede başarılı olunması için en önemli husus, herkesin projeye inanması ve sahip çıkmasıdır. İlimizin daha önceki yıllarda yakalamış olduğu başarıların tesadüf olmadığını göstermek adına şimdi de hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Hepimiz üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Bu şekilde oluşturacağımız sinerjiyle ilimizin eğitimde hak ettiği başarıyı yakalayacağına olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.