Denizli'nin Serinhisar ilçesine bir çok gururu yaşatan Hafız Hüseyin Bor, bu kez de Bursa'da yapılan hafızlık yarışmasında birinci olarak ilimizin ve Serinhisar'ın göğsünü kabattı. Hafız Hüseyin Bor, şuan Bursa Karacabey Müftülüğünde görevli cami imam-hatibi olarak görev yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl Ekim 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında, Diyanet personeli arasında düzenlenen “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma” yarışmalarının il geneli seçmeleri, 6 Mayıs 2013 tarihinde Osmangazi Şehreküstü Camiinde gerçekleştirildi. 

Bursa İl Müftülüğünce oluşturulan altı kişilik komisyon marifetiyle yapılan yarışmada hafızlık dalında Karacabey Müftülüğüne bağlı Canbaz Köyü Camiinde imam-hatip olarak görev yapmakta olan Denizlili Hüseyin BOR, altı jüri üyesinin tamamından en yüksek puan alarak il birincisi oldu ve 16 Haziran’da Yalova İlinde yapılacak bölge yarışmasında Bursa İlini temsil etmeye hak kazandı.

Serinhisarlı vatandaşlar Hafız Hüseyin Bor'un memleketlerinden olmasından dolayı gurur duyduklarını belirttiler.