Denizli İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Köyde Şenlik Var’ etkinliği başladı. Denizli Merkez ve ilçelere bağlı köylerde, 115 köy okulunda öğrenim gören 12 bin 500 ilköğretim çağındaki çocukların, şehirde yaşayan akranlarının ulaşabildiği sanatsal ve kültürel etkinliklerden yararlanmasını sağlayacak olan proje, şehir merkezlerinde bulunan eğlence merkezlerinin köylere de götürülmesini amaçlıyor. İlk olarak Sarayköy’e bağlı Beylerbeyi köyü Beylerbeyi İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Özkan, daire müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş ile çocuklar katıldı.

        Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin, “Köyde Şenlik Var” etkinliğinin İl sınırları içindeki 360 köyde yaşayan ve 115 köy okulunda öğretim gören 12 bin 500 ilkokul öğrencisine hizmet götürmeyi amaçladıklarını söyledi. Gürlesin “11 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında ‘Köyde Şenlik Var’ etkinliği 21 günde 42 köy merkezinde 360 köyün öğrencileri ve çocuklarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Bugün Sarayköy Beylerbeyi ve Hasköydeki etkinlikler ile start aldı. Etkinliklerde, çocuklar doyasıya eğlendi. Köylerdeki ilköğretim öğrencisi çocuklara yönelik, kentlerdeki gibi ‘tiyatro, takım oyunları, sinema gösterileri, oyun ve eğlence alanları’ oluşturulacak ve belli köy merkezlerinde bir günlük de olsa bu etkinliklerden çocuklarımızın yararlanması sağlanacak. Önemli ve kapsamlı bir proje. Bu projemizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

        Etkinlikte konuşan Vali Demir'de devlet olarak hizmet denilince insanların aklına hep yapılan binaların ve yolların akla geldiğini vurgulayarak, “Bence bu proje Türkiye de örnek bir proje. Denizli İl Özel İdaresi gerçekten Türkiye’de örnek bir çalışma yapan kurum. Bu projeyle de önderliğini hiçbir kente bırakmadı. Her şey çocuklarımız için bu günün çocukları yarının yöneticileri olacak. Onlar ne kadar serbest düşünürse, onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek gelecekleri de o kadar güzel olacak. İl Genel Meclis Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.