Denizli'de 2011 yılında yapımına başlanan, 48 hayırseverin 75 biner lira verdiği ve devletin de katkıda bulunduğu Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yüzde 65'i tamamlandı. Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile birlikte, Göveçlik Mahallesi'ndeki okul inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Zolan, Türkiye’nin geleceğini temsil edecek kişileri eğitimle, bilimle ve teknolojiyle buluşturmak adına çok iyi imkânlar sunmak istediklerini söyledi. Zolan, “Son bir yıldır eğitimle ilgili yoğun bir yapılanma var. Önümüzdeki birkaç yıl daha artarak devam edecek. Okullarımıza adı verilen birçok hayırseverimiz var ama burası, hayırseverlerimizin birleşerek yaptırdığı bir okul. Teknik lise olması, ilimizin en büyük ihtiyacı olan ara eleman sıkıntısını çözecek. Buradan mezun olanlar, işsizlik konusunda sıkıntı çekmeyecek.” dedi.

Vali Demir ise, “Bu okula, 48 hayırsever 75 biner lira vererek 3 milyon 600 bin lira katkı sağladı. Yapılmışken daha iyi olsun diye İl Özel İdaresi'nden katkıda bulunduk. Şimdi 4 milyon 70 liralık bir okul oluyor. İnşallah gelecek eğitim yılında açılacak. Denizli’de ilçelerle birlikte 46 meslek lisesi var, bunlardan her yıl 7 bin öğrenci mezun oluyor.” diye konuştu. Okulun yapımına destek veren hayırseverlerin içinin rahat olmasını isteyen Demir, “Güzel bir bina olarak yükseliyor. Önceden herkes ayrı ayrı yapıyordu, bu da başka model oldu. Az imkanı olanlar, birleşerek büyük bir okul yapımına katkıda bulunabiliyor.” dedi.

KAMPÜS OKUL PROJESİ'NE 60 DÖNÜMLÜK ARAZİ AYRILDI

Gazetecilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Kampüs Okul" projesi için yer ayrılıp ayrılmadığı sorusu üzerine Vali Demir, bu konuda birkaç seçenek hazırlandığını söyledi: “Denizlide bin yataklı şehir hastanesi programı vardı. Onunla ilgili yargı başka bir yerde karar verdiği için gecikme olmuştu. Bu kanunla yeniden düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da Türkiye’nin değişik yerlerinde bu tür çalışması var. Denizli Belediye Meclisi, Şirinköy'deki cam fabrikasının yanında 60 dönümlük yer belirledi. Çevredeki yeşil alanlarla birlikte 70 dönüme çıkıyor. Ayrıca ormanlık alanda dört beş farklı yer daha gösterdi. Buralarda ortak kampüs, sosyal alanlar, yurtlar, salonlar gibi bütün hizmetler birarada olacak.”