ÖSYM’nin açıkladığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre en öndeki iller arasında üçüncü olan Denizli’de başarının, bütün kamu ve özel kurumların hedefe kilitlenerek seferberlik halinde çalışılarak elde edildiği belirtildi. Geçen yıl ilk 10’a giremeyen Denizli’de bu eğitim sezonu başında"Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi" hazırlandı. Denetimini Vali Abdülkadir Demir’in yaptığı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün yürüttüğü, “Daha ileriye” sloganlı projenin amacı, il genelinde ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin akademik başarılarını ve yeterliliklerini arttırmak, olumlu davranış gelişimlerini sağlamak ve bir üst öğrenimi kazanma oranını yükseltmek olarak belirlendi.

İl Müdürü Akgül mülki amirler, yerel yönetim, Pamukkale Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, öğrenci velileri, dershaneler, sivil toplum kuruluşları ve eğitim gönüllüsü hayırseverlerin de katıldığı projenin, bir seferberlik havasında sürdürülerek başarıya ulaştığını söyledi. Proje çerçevesinde SBS, YGS ve LYS düzeyinde başarıyı arttırmak ve işbirliğini sağlamak amacıyla resmi ve özel okul müdürleriyle dershane müdürleri ve rehber öğretmenlerinin katılımıyla ortak toplantılar yapıldığını ifade eden Akgül, “Halk Eğitim merkezleri kanalıyla il merkezi ve ilçelerde dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik, sivil toplum kuruluşlarından ve hayırseverlerden alınan destekle SBS, YGS ve LYS’ye hazırlık kursları açıldı. İhtiyacı olan okullara, dershanelerle işbirliği içinde kaynak materyal desteği sağlandı. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için tedbirler alındı. Öğretmen ve sınavlara girecek öğrencilere yönelik, hızlı okuma teknikleri seminerleri düzenlendi.” dedi.

DERSHANELERİN SİSTEMİ İL GENELİNDE UYGULANDI

Sebahattin Akgül, idareci ve öğretmenlerin proje gereği başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirileceğinin açıklandığını, deneme sınavlarından sonra her okulun durumu irdelenerek, başarı yüzdesi düşük okullar ve derslerle ilgili durum değerlendirmesi yapılıp başarısızların uyarıldığını ve bununla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi: “Öğrencilerin danışman öğretmenlerinin, gönüllülük esasına göre her birine en fazla 10 öğrenci düşecek şekilde tespit edilmesini sağladık. Önceki yıllarda çıkan YGS, LYS ve SBS sorularının dersler bazında, okul zümre öğretmenlerince analiz edilmesini sağladık. İhtiyaç halinde sınıf, danışman ve rehber öğretmenlerden oluşan ekip tarafından, öğrencilerin evlerinin ziyaret edilmesini sağladık. Ziyarette tespit edilen sorunların giderilmesi için gerekli tedbirleri aldık. ‘Değerler Eğitimi’ ile ilgili faaliyetleri yaptık. ‘Ünite Sonu Kazanım İzleme Sınavları’ yapılmasını sağladık.”

DERSHANELERLE İŞBİRLİĞİ YAPILARAK MÜFREDAT BİRLİĞİ SAĞLANDI

İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, başarı elde etmek için deneme sınavları düzenlenerek özel dershanelerle işbirliği yapıldığını vurguladı: "Dershanelerimizde işlenen ders konularıyla okullarımızdakilerin paralel olması için 15 Kasım 2012 tarihinde, dershanelerimizdeki zümre başkanları ve öğretmenlerimizle okullarımızdakileri biraraya getirmek suretiyle birliktelik sağlandı. Ortak çalışmalar yürütüldü. Bu arada planlı şekilde deneme sınavlarını, hem SBS hem YGS için yaptık. Önümüzdeki süreçte yine LYS ve SBS denemeleri var. Bunların sonucunda 24 Mart 2013 tarihinde yapılan YGS'de daha önce ilk 10’da olmayan Denizli, ilk üçe yükseldi.”