Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi açısından merkezde 19 okulda yenileme yapılacağını, yeni okulların öğrenci üzerinde büyük motivasyon sağladığını gördüklerini söyledi. Denizli’de eğitim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısı Dedeman Park Otel'de yapıldı. Vali Demir’in başkanlık ettiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, kaymakamlar, Milli Eğitim ilçe ve şube müdürleriyle merkezde bulunan okul ve kurum müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, açılışta yaptığı konuşmada Denizli’de 733 örgün eğitim kurumundaki 7 bin 801 derslikte, toplam 181 bin 611 öğrenci ve 11 bin 561 öğretmen bulunduğunu kaydetti. Başarı İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında birinci dönemde SBS ve YGS’ye yönelik iki deneme sınavı yapıldığını belirterek, “Bunların sonuçlarının değerlendirmeleri yapılarak okullara dağıtıldı. Başarı açısında okullarımıza ışık tutacak nitelikte oldu. Okulların türlerine göre başarı sıraları belirlendi. İkinci dönemde de iki deneme sınavı yapılacak. Okullarımız, bunlarla kendilerinin ve öğrencilerinin eksikliklerini görerek tedbir alma imkanı bulacak. Özel dershanelerle ortak çalışmalar kapsamında dershane yöneticileri ve zümre dersleri alan başkanlarıyla ortaöğretim kurumlarımızdaki zümre başkanları arasında ortak programlar yapılarak, okulla dershane arasındaki müfredat uyumluluğu sağlandı.” dedi.

Vali Demir ise eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi açısından bu yıl çok önemli kararlar aldıklarını vurguladı: “Merkezde 19 okulda yenileme yapacağız. Okulların arsa imkan durumlarına göre 24 ya da 32 derslikli özel projeler uygulayacağız. Yeni okul yapıldığında, eskileri yıkarak gençlerimizin modern binalarda eğitim görmesini sağlayacağız. Okul müdürlerimize, temiz ve pırıl pırıl ortamlar konusunda çok iş düşüyor.” diye konuştu.

Sınavlarda ve başarı elde etmek için hızlı okuma teknikleri konusunda 102 öğretmenin eğitimden geçtiğini aktaran Demir, “Bu eğitimlerin öğrencilere yansımalarını yavaş yavaş göreceğiz. Uzun vadede çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Kitap okuma saatlerinin sadece yapmış olmak adına değil, getirilerine inanılarak uygulanması, öğrencilerimiz açısından faydalı olacaktır.” dedi.