Haberdenizli.com

Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesinin hizmet binasının açılışına katılmak için Denizli’ye gelen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Baysal, Memur-Sen İl Temsilcisi ve 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti. 

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının birçok üniversitede yapıldığını belirten Yalçın, “Burada da bir beklenti var. Bu konuda bir adım bekliyoruz” diye konuştu. Rektör Bağ, “Beklentileri gündemimize alacağız. Beklenen sınav açılacak” dedi.

Ardından Memur-Sen heyeti ile birlikte Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret eden Yalçın beklentilerini anlattı.

Yalçın, daha sonra Eğitim-Bir-Sen 1 ve 2 No’lu Şubelerin birlikte düzenlediği Genişletilmiş İl Divanı programına katıldı.

Denizli Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ı Ağırladı

Programda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; “Memur-Sen’in Besmelesi olarak kurulan Eğitim-Bir-Sen; dünden bugüne, bugünden yarına taşınacak büyük medeniyetin öncüsü; istikameti hak, kılavuzu adalet, yükü insanlık olmuş, kutsal davamızın en büyük savunucusu olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, sağına yaslanıp ondan, soluna yaslanıp bundan olmayan; inancı, fikriyatı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan odaklı değer üreten; bir kesimin değil, her kesimin mücadeleci ruhu olmuştur.” dedi.

Denizli Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ı Ağırladı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyesi için mücadele ettiklerini belirten Öselmiş, “Teşkilatımız, ülkesi için de doğru tavır alarak, ülkenin birliği, dirliği ve menfaatleri doğrultusunda her zaman milli duruşunu korumuştur. 15 Temmuz darbe görünümlü işgal gecesinde; gün ağarınca ortaya çıkanlardan değil, gün ağarana kadar en çetin mücadeleyi verenlerden olmuştur. Tarihten esen rüzgârlarla dalgalandırdığı bayrağını savunmaktan, şehit ve gazi olmaktan geri durmayacağını göstermiş; kutsal değerleri için kendini feda etmenin ilahi hazzına varmış, ülkenin aydınlık bir sabaha kavuşmasının şükrünü hep birlikte yaşamıştır.” dedi.

Denizli Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ı Ağırladı

Programda konuşan Yalçın konuşmasında, eğitim çalışanlarının özlük, sosyal ve mali haklarının geliştirilmesi ve artırılmasının yanı sıra ülkenin demokratikleşmesi için de çalıştıklarını belirtti. Yalçın, “Hem üyelerimizin, eğitim çalışanlarının özlük haklarını geliştirmenin hem de ülkemizin demokratikleşmesi ve vesayetin demokrasi üzerindeki gölgesinin tamamen bertaraf edilmesi için çaba gösteriyoruz. Kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan reel kayıplar telafi edilmelidir. Bunun için, 2019 Ocak ayı maaşlarıyla birlikte, 2018 yılında gerçekleşen reel gelir kaybını tazmin etmeye yönelik enflasyon farkı tazminatı hesaplanarak kamu görevlilerine ödenmelidir.” dedi.