Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslara ziyarette bulunan Vali Hasan Karahan sınıfları ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet ederek göstermiş oldukları azim ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Karahan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında ilimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespiti yapıldı ve bugün itibari ile de kurslarımız başladı. Bu süreçte mümkün mertebe okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşarak, kurslara katılmalarını sağlamak istiyoruz. Amacımız ilimizde tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmaması. Kursların ardından vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde işlemlerini kimseden yardım almadan ve kolayca yapabileceklerine inanıyorum. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Denizli'de 2016 TUİK verilerine göre okuma yazma bilenlerin oranı 98,34 iken okuma yazma bilmeyenlerin oranı 1,66 olduğu belirtilmiştir.

Denizli  Türkiye’de okuma yazma düzeyinde  4.sırada yeralmaktadır. Son  4 yıllık verilere bakıldığında 905 kurs açılmış olup bu kurslara 4.616 kişi katılmıştır. 

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında 2018 yılında 275 kurs açılmış olup, bugün itibariyle 1.717 kişiye ulaşılmış olup; kursların açılmasına, 1.ve 2. kademe seviye tespit sınavlarının yapılmasına devam edilmektedir.
              
Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamakta. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapıldı. 5  Mart 2018 tarihinde kurslar başlatılmış olup, 11 Mayıs´ta tamamlanacak. Birinci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere "Okur Yazarlık Belgesi" verilecektir.