HABERDENİZLİ.COM / (AA) - (İHA)

Denizli'de lise ve ortaokul öğrencileri, insanları zararlı alışkanlıklardan korumak ve madde bağımlılığı ile mücadele için yürüyüş düzenledi.

Denizli İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, madde bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla organize edilen etkinlik için 50 okuldan 700 öğrenci 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplandı.

Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde taşıdıkları "sen mi sigarayı tüketiyorsun, yoksa sigara seni mi", "sigara alma, cebini boşaltma", "sigaraya hayır, hayata evet" yazılı dövizlerle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan valilik önüne kadar yürüdü.

Etkinlik çerçevesinde Nermin Osman Akça Ortaokulu ile Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu'ndan öğrenciler madde bağımlılığını tiyatro oyunuyla sahneledi.
Kayhan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise zeybek oynayarak sigara ve madde bağımlılığına dikkati çekti. 
Denizli İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Derya Özcan, yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin madde bağımlılığı ve zararlı maddelerle mücadele amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti. 

Okullardaki izci kulüpleriyle bağımlılık ve zararlı maddelerle mücadeleyi dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Özcan, "Son zamanlarda her türlü bağımlılık, özellikle teknoloji bağımlılığı arttı. 4 duvar arasından çocuklarımız çıkartarak halk oyunları, izcilik ve sosyal sportif faaliyetlere yönelmeleri için topluma mesaj vermek istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz. Zeybek oynayarak bağımlılıkla mücadeleye destek vermek istedik." diye konuştu.