Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce uygun görülen ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen, Erasmus+KA1 Yetişkin Hareketliliği kapsamındaki “Mesleğim Özgürlüğümdür” Projesi sona erdi.  Proje kapsamında öncelikle beş kişilik heyet oluşturularak, tarihleri arasında, Almanya-Berlin'de “Mesleki Eğitimi Koçluğu” konulu girişimcilik ve kişisel gelişim üzerine eğitim aldı.

Berlin’de alınan eğitimin ardından, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan ve işyurdu atölyelerinde çalışanlar öncelikli olmak üzere, 137 hükümlüye “Girişimcilik Eğitimi” verildi. Eğitimleri başarışla tamamlayan 137 hükümlü, “Katılım Sertifikası” almaya hak kazanırken,  İŞKUR’un  “Girişimcilik Eğitimleri” kurslarına katılarak kendi işinin patronu olacaklar.

Sertifika alan 137 hükümlünün KOSGEB ve İŞKUR’un desteklerinden yararlanarak kendi işinin patronu olmaları için başlatılan girişimde sonuçsuz kalmadı.
Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Eğitim, hükümlüler tarafından yoğun istek ve talep görmüş olup; eğitim bitiminde aldıkları bilgilerin tahliye sonrasında üretime katılma hususunda büyük bir yol gösterici ve destek olacağını belirtmişlerdir. Bu nedenle hükümlülerin ceza infaz kurumundan tahliye sonrasında da KOSGEB desteğinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla, KOSGEB ve İŞKUR Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, 2017 yılı Ocak ayı itibari ile KOSGEB kredi desteğine esas Girişimcilik Sertifikası alımına yönelik eğitim verilmesi planlanmıştır” denildi.