Denizli Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Atmaca, bu yıl 48’kez koşulacak ‘Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’ndan Denizli- Pamukkale etabının çıkartılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. İki yıl üst üste Denizli etabının da koşulduğu dünyanın kıtalar arası etaplı bisiklet turu sayesinde kentin çok büyük reklâmının ve tanıtımının yapıldığını, bisiklete ilgi duyan insanların sayısının arttığını belirten Dernek Başkanı Atmaca, “2012 yılı nisan ayında başlayacak 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan Denizli etabının çıkartıldığını büyük üzüntü ile öğrendik. Dünya miras listesinde bulunan Pamukkale gibi doğal bir güzelliğin bulunduğu kentimiz neden turdan çıkartıldı bir anlam veremiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen bisikletliler sayesinde, yapılan canlı yayınlarla ilimizin de çok büyük tanıtımı yapılıyordu. 200’den fazla sporcunun katıldığı Eurosport aracılığıyla 8 gün boyunca her gün çeşitli dillerde 130’a yakın ülkede canlı yayınlanan turda bisikletlileri ve ekipleri izleyenlerin, bisiklete olan ilgisi ve sevgisi artıyordu. Büyük organizasyondan Denizli’nin çıkartılması kentimizin tanıtımı açısından hiç iyi olmadı. Umarım gelecek yıllarda Denizli ve Pamukkale etabı bisiklet turuna yine eklenir” diye konuştu.

Alanya’dan İstanbul’a

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun toplam 1194 kilometrelik 8 etapta 22-29 nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini dile getiren Dernek Başkanı Atmaca, “Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında İstanbul’un “Avrupa Spor Başkenti” ilan edilmesi dolayısıyla bisiklet turunun Alanya’dan başlayarak İstanbul’da sona ermesine karar verildiğini duyuruldu. Bu yıl turdaki etap değişiklikleri arasında Elmalı ve Efes'in bulunması, bunun yanı sıra Denizli ve Pamukkale etaplarının ise iptal edilmesi dikkatimizi çekti. Federasyon neden Denizli etabı ile ilgili böyle bir iptal kararı aldı, bir anlam veremedik. Denizli bisiklet turunu çok sevmişti. Geçtiğimiz yıllarda herkes tura katılan bisikletlileri görmek için geçiş güzergâhlarına akın etmişti. Yol kenarlarında ellerindeki bayraklarla bisikletlilerin geçişini bekleyen Denizlililer çok güzel görüntüler sergilemişti. Dernek başkanı olarak yönetim kurulu ve üyelerimiz adına duyduğum üzüntüyü bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyorum” şeklinde konuştu.

Gelecek yıllarda Denizli’de etapta olacak

Bu sene İstanbul’un ‘Avrupa Spor Başkenti’ seçilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Alanya’da başlayarak İstanbul’da son bulmasına karar verdiklerini, bu yüzden Denizli etabının iptal edildiğini söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’da, “Her yıl İstanbul’dan start alan bisiklet turumuz bu yıl Alanya’dan start alacak, İstanbul’da sona erecek. Turun tersinden başlaması, Denizli- Pamukkale etabının turun en zor etabı olması ve coğrafi şartlar nedeniyle tura dahil olamaması nedeniyle Denizli etabının üzülerek iptaline gitmek zorunda kaldık. Denizli benim kendi memleketim gibidir. Gelecek yıllardaki turlarda mutlaka Denizli’de olacaktır.” Diye konuştu.