HABERDENİZLİ.COM

Cumhuriyet temasıyla öğrencilerin müzik, drama ve dans performanslarını içeren kutlama etkinliğini salonu dolduranlar coşkuyla alkışladı. Gösterileriyle duygusal anlarda yaşatan öğrencilerin, kadına yönelik şiddeti kınarken, Türk kadının başarısını ortaya koyduğu tiyatral gösteri de büyük beğeni topladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılını Denizli Çözüm Koleji, coşkulu bir gösteri ile kutladı. Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet kutlaması törene Denizli Çözüm Koleji Kurucuları İsmail Kıyak ve Gökhan Aydın, Okul Müdürü Muzaffer Çeven, Çözüm Koleji Ortaokul Müdürü Kadriye Kıyak, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“CUMHURİYETLE GÜÇLENİYORUZ”
Etkinliğin açış konuşmasını yapan ve Türkiye ‘nin Cumhuriyet ile gücünü artırmaya devam ettiğini aktaran Çözüm Koleji  Müdürü Muzaffer Çeven, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın öneminin tarihsel sürecini paylaştı. Cumhuriyetin önemine vurgu yapan Çeven, "Cumhuriyet yönetiminde, 'akıl yürütme yöntemi' esas alınır. Kişisel değil, toplumsal kararlar ve yararlar dikkate alınır. Cumhuriyet ve demokrasi, birbirini tamamlayan yönetim sistemleridir. Cumhuriyet, devleti; demokrasi de hükümeti; akla, fenne, toplumsal ve evrensel değerlere güvenle götüren yönetim biçimleridir. Türk Milleti olarak adaletin egemen olduğu demokrasimize ve milli egemenliğimize sahip çıkmak görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman güçlü olanın değil, haklı olanın yanındadır. Bu her Türk’ün olmazsa olmazıdır." ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER PERFORMANSLARIYLA BÜYÜLEDİ
Cumhuriyet temasıyla öğrencilerin müzik, drama ve dans performansları izleyenleri adeta büyüledi. Cumhuriyetin 96. yılı dolayısıyla öğrencilerin uzun zamandır hazırlandığı gösteri, okul öğrencisi Buket Çoban’ın, 23 Mayıs 1919'da Halide Edip Adıvar'ın  yaptığı Sultanahmet konuşmasını canlandırması ile başladı. Kadına yönelik şiddetin kınandığı ve Türk kadının başarılarını aktaran Cumhuriyet kadınları konulu tiyatral gösteri ise, güne damgasını vurdu. Sonrasında ardı ardına dans gösterileriyle Çözüm Koleji öğrencileri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliğin son kısmında dev okul korusunun,  Müzik Öğretmeni Zafer Kara’nın piyanodaki performansı eşliğinde söylediği şarkı ve marşlar Cumhuriyet Bayramının coşkusunu ikiye katladı. Gösteri sonunda tüm öğrencilerin sahneye hep birlikte çıkarak, izleyenleri selamladığı o anlarda ise alkış tufanı koptu. Öğrencilerin performansını izleyenler ayakta tezahüratlarla alkışladı.