Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katıldığı eğitimlerde ilk olarak öğrencilere sınıflarda trafik kuralları ve trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Sınıflardaki eğitimlerin ardından öğrenciler, eğitim parkına çıkarak, Denizli Belediyesi tarafından alınan akülü araçlarda piste uygulamalı eğitim yaptı. Trafik Eğitim Parkı'nda akülü araçları trafik kurallarına uyarak kullanan öğrenciler, verilen komutlarla da park alanında bulunan trafik işaretleri hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

Öğrenciler ile birlikte trafik pistini gezen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, geleceğin büyükleri olan öğrencilerin trafik konusunda bilinçli olması için bu tür eğitimlerin verilmesi gerektiğini ifade etti. Denizli Belediyesi olarak Türkiye'de İstanbul'un ardından sadece Denizli'de bulunan trafik pistinin öğrencilerin eğitiminde önemli yere sahip olduğunu belirten Başkan Zolan, "Öğrencilerimiz Denizli Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'na gelerek trafik konusunda bilgi sahibi oluyor ve ardından park alanında bulunan akülü araçlarla pratik eğitimler alıyorlar. Trafik kazalarının can almaması için bu eğitimlerin mutlaka gençlerimize verilmesi gerekiyor" dedi.

Diğer yandan parkta bulunan ve alkollü insanların gözlerinin nasıl gördüğünü gösteren gözlükte öğrenciler tarafından denendi. Gözlüğü takan öğrenciler önlerinde duran futbol topuna vuramaması dikkat çekti