Çatalçeme Oda Tiyatrosu’ndaki eğitime Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, daire müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Eğitim semineri, 2 gün sürdü.
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hacı Ömer Karpuz, imla ve yazışma kuralları konusunda belediye personeline eğitim verdi. Prof. Dr. Karpuz, yazışmaların herkesin ortak dili olduğunu bu nedenle yazılanların okunan kişi tarafından doğru anlaşılabilmesi için ortak yazı dilinin kullanılması gerektiğini söyledi.
Türk dilinin tarihsel süreç içinde gelişimini Anlatan Prof. Dr. Karpuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘Yazıda doğabilecek karışıklıkların önüne geçmek, yanlış okumayı önlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, herkesin aynı şekilde yazıp okumasını sağlamak için belirlenmiş olan kurallar yazım kurallarıdır. Yazılı eserleri yazarken, duygu ve düşünceleri doğru şekilde ifade edebilmek ise imla kurallarının ön koşuludur. İmla Kuralları her dilin özelliğine göre değişik olabildiği gibi, birçok dillerde ortaklaşa kullanılanları da vardır. Bir dilin yazıya geçirilmesinde birlik, doğruluk, anlaşılırlık ve düzgünlüğün sağlanması için o dilin imla kurallarına uymak gerekir. Bu nedenle Türkçe imla kurallarını bilmek işimizi kolaylaştırır.’
Prof. Dr. Karpuz, dilin yazıya aktarılması konusuyla eğitimine devam etti.
Denizli Belediyesi, eğitim seminerleri kapsamında kişisel gelişim, iletişim, telsiz kullanımı gibi birçok alanda hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemişti.