DENiB Akademi'nin tanıtımı ve ilk eğitim programı olan “Dış Ticaret Destek Elemanı” dersleriyle  ilgili paydaşlarla protokol  imza töreni birlikte gerçekleştirildi. 
Törende Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun ve Denizli ihracatçılar Birliği Başkanı Sayın Süleyman Kocasert tarafından imzalanan protokol ile “Dış Ticaret Destek Elemanı” eğitim programı süreci de resmi olarak başlamış oldu. Törende DENİB Akademi'de ilk eğitimi moda ve tasarım üzerine verecek  ünlü modacı Simay Bülbül'de yer aldı.  

DENİB AKADEMİ KAPILARINI AÇTI
Üyelerinin sıkıntılılarına çare, sorunlarına çözüm olmak için büyük gayretlerle çalıştıklarını belirten DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Akademi ile bir çok konuda eğitimler verilerek daha güçlü bir yapıda işletmelerin çalışmalarını sürdürmesini arzuladıklarını söyledi. Kocasert, "Akademi ile birlikte ihtiyaç duyulan eğitim çalışmalarını daha profesyonel bir yaklaşım ile hayata geçireceğiz. Müfredatı ve yıllık programı titizlikle hazırlanan Akademi ile birlikte bugüne kadar sürdürdüğümüz eğitim ve seminer faaliyetlerimizi daha profesyonel bir yaklaşımla disipline edilmiş şekilde gerçekleştireceğiz. DENİB Akademi ile birlikte, dış ticaret, lojistik, inovasyon, tasarım, insan kaynakları, devlet yardımları, proje yönetimi, güncel mevzuat değişiklikleri,  kurumsallaşma, tedarik, tasarım ve diğer alanlarda önemli eğitim programları düzenlemeyi hedefliyoruz.” dedi.     

ARAYIŞ İÇİNDE OLMALIYIZ
Vali Şükrü Kocatepe ise, DENİB Akademi'nin önemli çalışmalara ve eğitimlere imza atarak Denizli sanayisinin güçlenmesine katkı sunacağını belirterek, "Sanayi olarak hedeflerimizi her zaman üstte tutmak zorundayız. Bu nedenle de arayış,yenilik, Ar-GE içinde olmalıyız. Bu sürece katkı sunacak en önemli şey eğitim. DENİB Akademi'de bu ihtiyacı karşılayacak. Hayırlı olsun" dedi.

İLK EĞİTİMİ BÜLBÜL VERDİ
Aslen Denizli Babadağlı olan ve ünlü modacı Simay Bülbül'de DENİB Akademi'de ilk dersi veren isim oldu. Memleketi Denizli'de olmaktan ve böyle bir proje içinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bülbül, "Ben sevdiğim işi yapıyorum. Çünkü genlerimde bu var. Buldan'da 'Buldan kumaşı' içinde büyüdüm. Dedem Buldan Ticaret Odası'nın kurucularından. İşimiz Buldan kumaşlarıydı. Ben çocukken bu kumaşlarla bebeklerime elbise yapardım. Çocukken aşık olduğum mesleği bugün severek icra etmenin mutluluğu içindeyim. DENİB Akademi'de de Denizlili arkadaşlarla moda-tasarım üzerine bilgilerimi paylaşacağım. İnşallah hayırlı olur" dedi.