Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin kabul edilen Avrupa Birliği projesi kapsamında 15 kişilik bir heyete Türk aile yapısı, gelenekler, aile içi iletişim, düğün, kına gecesi, Türk yemekleri ve bayramları tanıtılıyor. Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Grundtvig Çalışma Projesi çerçevesinde Almanya'dan dört, Hollanda'dan beş, Slovenya'dan üç ve Slovakya'dan üç kişi Denizli'ye geldi.

Bir hafta kalacak olan heyet, DEGDER'i de ziyaret etti. Dernek yetkilileri, misafirlerine öğle yemeğinde maklube ikram etti. Heyet üyeleri, ilk defa gördükleri, bir siniye tencereyle ters çevrilip kalıp şeklinde çıkarılan etli pilav ve etrafına süsleme olarak salata ve yoğurt koyulan yemeği beğenerek yedi.

Daha sonra düzenlenen toplantıda konuşan DEGDER Başkanı Osman Çizmeci, İnsanlar arasındaki en büyük problemin diyalog eksikliği olduğunu söyledi. Çizmeci, "Biz diyaloğun faydasını okullarımızda görüyoruz. Öğretmen, öğrenci ve veli arasında diyalog ne kadar fazlaysa başarı da o derece artıyor. Türk aile yapısını sizlere anlatma fırsatını bulduğumuz için mutluyuz." dedi.

AB Proje Uzmanı Durmuş Sevindik de, " Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya gayret ediyoruz. Türk aile yapısını onlara en güzel şekilde anlatıp, ülkemiz insanının misafirperverliğini görmelerini istiyoruz. Katılan tüm ülke temsilcilerine bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederiz." dedi.