Haberdenizli.com

PAÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Temel Tasarım ve Desen Dersi Sergisi açıldı. 

Eğitim Fakültesi Fuaye Salonunda gerçekleşen sergiye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Cumhuriyet’i Çizgileriyle Yansıttılar

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda Öğr. Gör. Ramazan Tegiz’in halkoyunları ekibinin coşkulu gösterisi büyük alkış aldı. 
Sergi açılışının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; beraberindekilerle birlikte Türk bayraklarıyla temel tasarım, perspektif ve desen çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi. Sergide yer alan eserleri inceleyen Rektör Prof. Dr. Bağ, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Hüseyin Bağ, sergide emeği geçen akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ederek memnuniyetini dile getirdi. Akademisyenler ve öğrenciler de destekleri için Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkürlerini iletti.
Sergi ziyareti sonrası Rektör Hüseyin Bağ, serginin organizasyonunu üstlenen öğretim elemanları Doç. Dr. Nuray Mamur, Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnce ve Öğr. Gör. Serdal Yerli’ye teşekkür belgelerini takdim etti. 

Cumhuriyet’i Çizgileriyle Yansıttılar

Cumhuriyet’i Çizgileriyle Yansıttılar

Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuray Mamur, sergi hakkında bilgi verdi. 

Doç. Dr. Nuray Mamur, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergimizde 32 öğrencimizin eserleri yer alıyor. Sergimiz 200 temel tasarım, 20 perspektif ve 30 desen çalışmasından oluşuyor. Temel tasarım, Perspektif ve Desen derslerinin çalışmalarının yer aldığı sergimizle öğrencilerimiz tasarım dilini, rengi, dokuyu, çizgiyi nasıl kullanacaklarını öğreniyor. Ayrıca çizgiyi nasıl kullanacaklarını, çizgiyi yorumlamayı ve perspektifle derinlik hissini öğreniyorlar” dedi.

Temel Tasarım ve Desen Dersi Sergisi, Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.