Çözüm Koleji öğrencileri,  kültür-sanat etkinlikleri kapsamında unutulmaya yüz tutmuş çömlekçiliği usta ellerden öğrendi. Çömlek ustası Ferit Erdem ile birlikte kolları sıvayan öğrenciler çamura şekil verdi, bardak, kase, kalemlik yaparak hünerlerini sergiledi. Öğrenciler hem doyasıya eğlendi hem de çömlekçilik mesleğini yakından tanıma imkanı buldu. Öğrenciler ayrıca etkinlikler kapsamında görsel sanatlar dersinde yaptıkları çalışmaları karma sergiyle görücüye çıkardı. 

Eğitimin Denizli'de öncü ve köklü kurumlarından olan Çözüm Koleji, öğrencilerinin akademik, sportif gelişimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal olarak gelişimlerine de büyük önem veriyor. Kolej, tarihi ve kültüre değerlerin eğitimi, geleneksel sanatların tanıtımı noktasında da öğrencilerine yönelik seminer ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Denizli Çözüm Koleji, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında öğrencilerine bu kez unutulmaya yüz tutmuş çömlekçiliği hem hatırlatmak hem de tanıtmak amacıyla önemli bir aktiviteye imza attı. Okul atölyesinde öğrenciler, Çömlek Ustası Ferit Erdem buluştu ve mesleğin inceliklerini usta elden öğrendi. Erdem, çömlek çarkının başında bir bir çocuklara ürünlerin nasıl yapıldığını ve mesleğin püf noktalarını gösterdi. Erdem ile birlikte kolları sıvayan öğrenciler, ustanın yol göstericiliğinde çamura şekil vererek çömlek, kase, bardak ve kalemlik gibi onlarca ürünü çömlek çarkında yapmayı başardı. Çömlek yaparken öğrenciler hem doyasıya eğlendi hem de çömlekçilik mesleğini yakından tanıma imkanı buldu.Çömlek ustası Erdem, öğrencilerin el-ayak ve beyin-beden koordinasyonunu sağlamak adına  çömlekçiliğin önemli bir ustalık olduğuna dikkat çekti. 

ÇALIŞMALAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çömlek eğitiminin heyecanlı ve eğlenceli serüvenin yanı sıra çözüm Koleji öğrencileri, sene başından bugüne  görsel sanatlar dersinde yaptıkları çalışmaları karma sergiyle görücüye çıkardı. Serginin açılış kurdelesini ise; Çözüm Koleji Ortaokul Müdürü Kadriye Kıyak, Lise Müdürü Muzaffer Çeven öğretmenlerle birlikte kesti. Kolej lobisinde görücüye çıkan sergide öğrencilerin çeşitli alanlarda yaptıkları resimler ve çalışmalar, büyük beğeni topladı. Sergiye; Müzik Kulübü öğrencilerinin dünyaca ünlü klasikleri piyano eşliğinde seslendirmesi ise renk kattı.  

"BU TÜR FAALİYETLERİMİZ YIL BOYU SÜRECEK"

Çözüm Koleji Müdürü Muzaffer Çeven, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında pek çok çalışmalarının olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde de yeni etkinliklerin yapılacağını söyledi. Çeven, "Çözüm Koleji farklılıklarını fark ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda biz, geleneksel hale gelen sanat etkinlikleri haftası düzenliyoruz. Bunun yanı sıra el becerilerinin geliştirilmesiyle ilgili öğrencilerimize çömlekçiliği öğretiyoruz. Okulumuz etkinliklerine dolu dolu devam edecektir" ifadelerini kullandı.