HABERDENİZLİ.COM

Denizli Uğur Okulları’nda öğrenci ve velilerle bir araya gelen Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Kaynakları Direktörü Eray Mazanoğlu, öğrenci ve velilerin üniversite tercihleriyle ilgili sorularını yanıtladı ve önemli uyarılarda bulundu.

Yeteneğe göre teşvik edin!
Özellikle anne ve babaların, çocuklarını, kendi kafalarındaki kriterlere göre meslek seçimi için zorladıklarını söyleyen Mazanoğlu, bunun ciddi bir hata olduğunu belirterek “Her anne ve baba elbette ki çocuklarının iş garantili ve prestiji yüksek bir meslek edinmesi ister. Fakat, çocuklarının yeteneğine göre tercih yapılmaması durumunda, ileride mesleklerinde başarısız olma ihtimali ortaya çıkar. Buna izin vermemek gerekir” dedi.

Bugüne bakmayın!
Üniversite ve meslek tercihi yaparken, sadece bugünün önde gelen mesleklerine bakmamak gerektiğini de sözlerine ekleyen  Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Kaynakları Direktörü Eray Mazanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu yıllarda ön planda olan bir mesleğin, gelecekte çok aranan bir meslek olacağının garantisi yoktur. Bu nedenle de, gelecek potansiyeli olan mesleklere yönelmekte fayda vardır.”

Tercih yaparken şu soruları kendinize sorun!
Tercih yapacağınız üniversite ve okuyacağınız bölümle ilgili ön araştırmanın da çok önemli olduğunu vurgulayan Mazanoğlu, “Üniversite tercihi yaparken okuduğunuz bölümün yurt dışı olanaklarını, yabancı dilde eğitimin olup olmadığını,  okurken diğer bölümlerden ders alınabiliyor mu? Mezuniyet sonrası, başka ülkelerde eğitime devam edip, edemeyeceğinizi öğrenin” diye konuştu.