Bir ihbar üzerine yaptığımız 'Çocuk Kaçırma İddiası' haberinde daha önce 2 kez arayıp ulaşamadığımız okulun telefonundan haber merkezimizi arayarak olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu, çocuk kaçırma olmadığı ifade edildi. 

Pamukkale İlçesi, Pelitlibağ Mahallesi
'nde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Hacı İbrahim Demirören İlkokulu'nda gerçekleştiği iddia edilen olayı haber yapmamız üzerine bizi arayan okul müdürü Barış Bayraker, ortada bir çocuk kaçırma olmadığını olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu söyledi. 
Bayraker, "Yapılan haberde bahsedildiği gibi bir çocuk kaçırma olmadı. Vatandaşın yanlış anlamasından dolayı böyle bir haber ortaya çıkmış. Okulun yanında bulunan boş alanda yalnız bir şekilde bekleyen çocuğu gören kişi 155'i aramış. O kaçırmaya teşebbüs ettiği iddia edilen şahıs da çocuğu oradan ayrılmasın diye tutan kişi. Oradan geçen bayan ise çocuğun zorla alıkonulduğunu zannedip o da 155'i arıyor. Dolayısıyla okulumuzda böyle bir çocuk kaçırma olayı yok. Okulumuzun adının böyle bir yanlış anlama yüzünden kötülenmesini istemiyoruz." dedi.   

Öte yandan öğrenci velileri bu olaya yetkililerin dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Okulun yanında bulunan boş alanın park olarak yapılacağı, çocukların güvenle oynayıp vakit geçireceği belirtilmişti. Ama şimdilik bu sözden ibaret, bu boş alanda ne idiğü belli olmayan tipler alkol ve uyuşturucu kullananların yeri haline geldi. Bizim çocuklarımız hiç güvende değil biz korkuyoruz. Yetkililer lütfen bize yardım etsin." dedi.

Bu olay okullardaki güvenliğin ne derece sağlıklı olduğu sorusunu akıllara getirdi.