Denizli Belediyesi, binlerce çocuğa, trafik konusunu hem teorik hem de pratik olarak hizmete sunduğu trafik eğitim parkında öğretiyor. 
Denizli Belediyesi'nin 7 bin metrekare alanda geçen yıl hizmete sunduğu trafik eğitim parkı, çocukların eğitimindeki büyük bir eksikliği de dolduruyor. Eğitim parkına katılan on binlerce çocuk burada, yaşamın her anında kendilerine fayda sağlayacak bilgileri öğreniyor.
Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara, önce uzman eğitimciler tarafından teorik eğitim ardından da trafik polisleri eşliğinde uygulamalı trafik eğitimi veriliyor. Çocuklar eğitim için Denizli Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla öğretmenleri eşliğinde trafik eğitim pistine getiriliyor. Ardından da tüm çocukların teorik bilgilerini pekiştirinceye kadar uygulamalı eğitime geçiliyor. Çocuklar dönüşümlü olarak, bazen akülü araçlarda sürücü, bazen de kaldırımda yaya yada sürücü yanında yolcu oluyor.
Bugüne kadar birçok çocuğun küçük yaşta bu eğitimi alarak yaşam boyu kullanacağı bilgiler edindiğini kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘’Gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşılaşacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe etmeleri ve eğitim almaları için farklı uygulama alanları oluşturduk. Bunlardan bir tanesi de trafik eğitim parkımızdır. Burada çocukların eğitimi için bütün ayrıntıları düşünüp bu parkta yer verdik. Burası gelecek nesillere önemli kazanımlar sağlayacak. Yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal gelecekleri açısından trafik eğitimi çok önemlidir. Pistin içerisinde akülü arabalar, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri var. Aynı zamanda pistin farklı noktalarında trafikte yer alan bütün trafik levhalarını koyduk’’ dedi.