Denizli'de saatlerin geriye alınmasıyla birlikte bazı okullarda paydos zili yatsı ezanından sonra, her yer karardığında çalmaya başladı. Son dersin bitiş zili çaldığında ağır çantalarını o nazik bellerinde taşıyacaklarını, bellerinin, dizlerinin iki büklüm olacağını bilen çocuklar, paydos zilinin çaldığına sevinemiyorlar. 
Okul bitiminde 10 kilogramdan daha ağır çantalarını sırtlarına alan öğrencilerden bazılarının imdadına velisi yetişiyor. Velisi okula gelmeyenler ise kaderlerine razı oluyor ve ağır çantalarıyla barışık, iki büklüm bir şekilde evlerinin yolunu tutuyor. 

ÖĞRENCİLERİN İSTEĞİ
Ağır çantaların altında ezilirken, belini düzeltip gururlu bir şekilde 'eşeğe semeri ağır gelmezmiş' atasözünü de söylemeyi unutmuyorlar. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Sevil Kaynak Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler, "Okulda dolaplarımız olsa, biz de bütün okul malzemelerimizi, bir eve bir okula taşımak zorunda kalmasak. Hatta bize birer tablet verseler bütün kitaplar içine konulsa daha iyi olmaz mı? Bazı ablalarımıza, abilerimize verilmiş biz de tablet istiyoruz. Büyüklerimiz belimizin bükülmesine bir çare bulsunlar." dedi.