Ses sanatçısı Gökmen ve sunucu Mesut Baran’ın  şarkı, şiir ve konuşmalarıyla renk kattığı program Denizli Özel Servergazi Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca, "Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale Zaferi. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hâlâ gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulamaz da...  Çünkü o, anaların gözyaşı, Mehmetçiğin canı ve kanıdır." dedi.
Karaca, "Çanakkale Zaferi'nin, birinci dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Neyin uğruna tatlı canlar kurban ediliyordu? Candan ve canandan çok daha sıcak gelen, insanları öbek öbek kendisine çeken bu cazibe ne idi? Tabii ki, “Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli” diyen Türk-İslâm Şairi Mehmed Akif’in ifadelerinde abideleşen din ve devletin bekası içindi." dedi. 
Öğretmenlerin ilgi  gösterdiği programda katılımcılar, Çanakkale Türküsünü birlikte okudular. Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine ve Cenk Türküsü şiirleri ile pek çok şiir, marş, şarkı ve Çanakkale Savaşı döneminde yaşanan çeşitli hatıralar duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Program sonunda Gökmen, hayranları için Çanakkale konulu şarkı ve şiir albümünü imzaladı. Hatıra fotoğrafları çekildi.