Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Denizli halkının kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, insanların saklı kalmış yetenekleri keşfetmelerini sağlamak adına açtığı ücretsiz kurslardan biri olan seramik kursu için sertifika töreni düzenledi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki seramik atölyesinde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve kursiyerler katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar, gençler ve yetişkinler için ücretsiz birçok çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, 2 yıl önce açtıkları seramik kursundan 47 kişinin yararlandığını, kursiyerlerin yaptığı eserlerin ise kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Zolan, "Birlikte olduğumuzda ortaya güzel işler çıkıyor. Sizler talep ediyorsunuz bizler size imkan tanıyoruz. Böylece hep birlikte yol alıyoruz. Siz olmasanız bu güzellikler ortaya çıkmaz. Güzelliklerin ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi. 

Kursiyerlerden 500 eser 

Zolan, konuşmasınnda "Biz istiyoruz ki halkımızın hayatı sadece iş olmasın. Monotonluk çerçevesinde olmasın. Hayatımızda hobilerimiz de olsun. El becerilerini geliştirmek, stres atmak ve yeteneklerimizi ortaya çıkarmak anlamında bu kurslar önemli. Bizler de güzel eserlerin ortaya çıkması adına bu kurslarımızı düzenliyoruz. Seramik kursumuzun sonuçları harika görünüyor" dedi. Konuşmanın ardından kursiyerlerin eserlerini inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, seramik kursuna katılan 47 kişiye sertifikalarını verdi.
Kursiyerlerin yaptığı 500'e yakın eser büyük beğeni topladı.