Denizli İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa Vali Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, daire müdürleri, vaizler ve diğer vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Ulu Cami Müezzini Abdüllatif Cengiz tarafından Kur'ân okundu.

Programda konuşan Vali Demir, Türk insanının camileri inancının bir sembolü olarak benimsediğini ve her zaman özel bir önem verdiğini ifade etti. Camilerin bakımı konusunda ilgililere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, camilere emek veren herkese teşekkür etti. Camiler Haftası'nın, son dönemde Din Görevlileri Haftası ile birleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu da belirterek, “Din görevlisi arkadaşlarımız kamu hizmeti görüyor fakat normal kamu görevlilerinin çok ötesinde sorumlulukları var. Bu işe gönül veren insanlar, bu işin içinde bulunmalı. Hizmeti içi eğitimler vesilesiyle bu işin üstesinden gelebiliriz.” dedi.

İl merkezinde 273 ve ilçelerde 910 olmak üzere toplam bin 183 cami bulunduğunu belirten Denizli Valisi Demir, toplam 154 Kur’ân kursu, 28 vaiz, bin 334 imam ve müezzinin görev yaptığını kaydetti. Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz tarafından, “Cami, Din Görevlisi ve Engelliler” konulu bir konferans verildi.