2015-2016 Öğretim Yılı Başlaması nedeniyle Çelenk Koyma programı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun tarafından, Atatürk Anıtına Milli Eğitim Çelengi sunuldu. Katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, , Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN İlçe Milli İlçe Eğitim Müdürü Murat UZUN, Çameli Emniyet Amiri Halil YAĞCI Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Çameli Merkez Okullarının İlkokul/Ortaokul-lise Öğretmenleri- İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve Çameli İlçesinin daire amirleri ve  vatandaşlar katıldı.
 
KUTLAMALAR YAĞMUR NEDENİYLE KONFERANS SALONUNDA DEVAM ETTİ
Tören alanında aniden bastıran yağmur nedeniyle kutlamalar saat 10.00’da Çameli Belediyesi Konferans Salonuna alındı. Konferans Salonundaki etkinliğe Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN İlçe Milli İlçe Eğitim Müdürü Murat UZUN, Çameli Emniyet Amiri Halil YAĞCI, Çameli Orman İşletme Müdürü Mustafa DEMİRBAŞ ve Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Veliler katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasından sonra İlköğretim haftası nedeniyle Öğrencilerin hazırlamış oldukları İlköğretim haftası konuşmaları, şiirler okunmasıyla devam etti ve Atatürk İlkokulunda geleneksel hale gelmiş çiçek verme töreni ile devam etti
 
Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat UZUN , “2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, gençlerimize ve tüm öğrencilerimize hayırlar getirmesini, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. Bugün burada İlköğretim Haftası’nın açılış programı için bulunuyoruz. Bu hafta boyunca farklı etkinliklerle okullarımızda şenlik havasında bir hafta geçirmiş olacağız” 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında Çameli’nde 8.sınıftan 262 öğrencimiz TEOĞ sınavına girmiş olup 24 öğrencimiz Açık Öğretim Lisesine 107 öğrencimiz  Anadolu imam hatip liselerine 2 Öğrencimiz spor lisesine 107 öğrenci Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik liselerine 91 öğrencimiz Anadolu Liselerine 8 Öğrencimiz Fen Liselerine yerleşmişlerdir. İlçemiz Anadolu Lisesine 47 Öğrencimiz ilçe ve il dışından toplam 136 öğrenci yerleşmiştir. Bu güzel başarıların kazanılmasında ilgi ve yardımlarını eksik etmeyen Sayın Kaymakamımız Şeref ALBAYRAK ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN’a teşekkür ederim. Bu dileklerimle İlköğretim Haftasını kutluyor, Yeni Eğitim-öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi.
 
BAŞKAN ARSLAN BİSİKLET SÖZÜ VERDİ
Törende Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN : 2015-2016  eğitim ve öğretim yılının eğitim camiası başta olmak üzere bütün ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunarak, öğretmen ve öğrencilere başarılar dilerken Öğrencilere de bir sürpriz yaptı İlçe’de bulunan 20 okul’da 2016 Eğitim Dönemi sonunda en başarılı okul birincilerine bisiklet hediyesini sözünü vererek 2015-2016 Öğretim hayatının başarılı geçmesini diledi