HABERDENİZLİ.COM

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ve Çal Kaymakamlığı, Çal Belediyesi, Demirtaş Hazır Beton A.Ş., Çal Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çal Ziraat Odası sponsorluğunda yürütülen  projede Çal'da TEOG yerleştirme puanlarında (YEP)’de İlk 5'e giren öğrenciler ile LYS Türkiye sıralamasında Çal'da ilk 3'e giren Ortaöğretim öğrencilerine bilgisayarları protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Karakaya, Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, Esnaf Odası Başkanı Aydın Canan, Demirtaş Beton A.Ş. yetkilisi Muhammet  AliEmirbey, Hayırseverler, Okul Müdürleri, Öğretmenlerin, Öğrencilerin ve Ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

TEOG yerleştirmesinde 1. olan Şehit Ramazan US İmam Hatip  Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Sarı ve LYS yerleştirmesinde 1. olan Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Emrecan Deniz Demir hediyesini Kaymakam Yusuf Durani Dinç' ten alırken, TEOG yerleştirmesinde 2. olan  Şehit Ramazan US İmam Hatip  Ortaokulu Öğrencisi Furkan Abbak   Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar'dan, 3. olan Şehit Ramazan US İmam Hatip  Ortaokulu Öğrencisi Emine Çengel Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici'den , 4. olan Çal Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Selin Pire Demirtaş Beton A.Ş. yetkilisi Muhammet  Ali Emirbey'den, 5. olan Şehit Ramazan US İmam Hatip  Ortaokulu Öğrencisi NursenaBaşpınar Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil'den, LYS de 2. olan Çal Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Altay Çal Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Canan'dan, 3. olan Çal Anadolu Lisesi Öğrencisi Azize Emir Şube Müdürü Hakan Karakaya'dan hediyelerini aldılar.

Projenin geleceğe dair öğrencilerin ümitlerini ve başarma isteğini artırdığını belirten Çal Kaymakamı Yusuf  Durani  Dinç,  "Biz bu projede öğrencilerimize rekabetçi ruhla ufuk kazandırıp,  ileriyi hedeflemelerini amaçladık. Bugün buradaki tabloya baktığımızda öğrencilerimizin mesajı doğru okuduklarını görmekteyiz. Artık öğrencilerimiz bizleri ve Çal'ımızı  farklı okullarda başarıyla temsil edecekler. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Çal olarak hedeflerimiz hep yüksek olacak. Hukuk fakültesine gönderdiğimiz öğrencilerimizi geleceğin Hakimi, Savcısı olarak bu vatana hizmetlerini görmek istiyoruz. Yine farklı branşlarda öğrencilerimizde güzel meslekler elde edip bu ülkeye hizmet edecekler. Öğrencilerimizin yetişmesinde rol alan idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, bizlere her zaman destek olan velilerimizi ve çocuklarımızın başarılarını ödüllendirmede yanımızda olan  Demirtaş Beton A.Ş. adına hayırsever işadamımız Merhum Hacı Mehmet Demir'i, oda başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Çal'da eğitim faaliyetleri memnuniyet verici şekilde ilerliyor. Bunun daha ileriye gitmesi ve yükseltilmesi hususunda bizlerde desteğimizi sürdüreceğiz.  Bu bağlamda 2017/2018 Eğitim öğretim yılımızın ülkemize ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı uğurlu olmasını  diliyorum." dedi.

Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, "Projemiz Çal adına çok güzel sonuçlar vermiştir. Öğrencilerimi gözlerinden öpüyor başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. Bu güzel fotoğrafın ortaya çıkmasında  bizlere en büyük ufku ve  desteği  veren  Sayın Kaymakamımız Yusuf  Durani  Dinç'e  gönülden teşekkür ediyorum. Bu çalışma Öğrencilerimizin  akademik rekabetini artırarak daha üst seviyelere çıkarmıştır. Ayrıca başarımızda öğretmen arkadaşlarımın derslerde ki gayretlerinin yanında Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu  destekleme ve yetiştirme kurslarının  etkisi çoktur. Bu kurslarda görev alan idareci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımıza müteşekkiriz.  Eğitim ailesi olarak hayırseverlerimizin desteğini almış olmak sevindirici bir durum. Bu anlamlı bağışların ve hediyelerin inşallah ülkemizin geleceğine katkı yapacağına inanıyoruz.

18 Eylülde  yeni eğitim öğretim yılımız başlayacak. Okullarımızda her türlü hazırlığımız tamam. Sadece  değerli öğretmenlerimiz ile gözbebeğimiz öğrencilerimizin sınıflarıyla , sıralarıyla ve kitaplarıyla  buluşması kaldı. 2017/ 2018 Eğitim  öğretim yılının ülkemiz , Denizli ve Çal için kazasız, sıkıntısız, başarılı bir yıl olarak geçmesini temenni ediyor, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum." dedi.