Buldanlı Hayırsever İşadamı Mustafa Acıpayamoğlu, doğup büyüdüğü memleketindeki Meslek Yüksekokula babasının ismiyle ek bina yaptıracak. “Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu ek binasının” temeli Vali Abdülkadir Demir’in de katıldığı törenle atıldı.
Törene, Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Hayırsever İşadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu ile davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Anadolu’nun birçok ilinde iyi bir etüt çalışması yapılmadan ve altyapısı hazırlanmadan Yüksekokulların açıldığını, yapılan plansız açılışlar nedeniyle iyi eğitim imkanının oluşmadığı, yüksekokul ile o yerleşim yerinin eğitim seviyesinin yükselmesi, ekonomisinin canlanması, yörenin gelişmesi, güzelleşmesi ve iş imkanı sağlaması hedeflerinin gerçekleşmeyerek aksine o ilçeye zarar verdiğini söyleyerek, “Ancak Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, Sayın Rektörümüzün önderliğinde ilçelerde açacağı meslek yüksekokullarında, İl’deki bir fakültede hangi şartlar gerekiyorsa onları sağlamadan yüksekokulu açmıyor. Her konuda Türkiye’ye model olan Denizli, eğitim konusunda da örnek teşkil ediyor, bu bence çok doğru bir iş. Eğitim işi özellikle üniversite eğitimi hevesle yapılacak bir iş, birileri memnun olsun diye yapılacak iş değil. Buldan Meslek Yüksekokulunu yapan Buldanlıoğlu ailesi ile ek binayı yaptıran Acıpayamoğlu ailesine ve bütün hayırseverlerimize Denizli olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Buldan’ın Denizli için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Buldan’ı diğer ilçelerden ayıran özellikleri var. Buldan dokuması, el sanatları var, Buldan’ın kendine has evleri var. Buldan, gelecekte Denizli’nin geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Dolayısıyla buradaki çalışmalar, Valilik ve diğer kamu kurumları olarak bizleri yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda özellikle kültür ve turizm bakanlığı ödenekleriyle devam eden sokak sağlıklaştırması belediyemiz tarafından önceden başlatılan ve bizim tarafımızdan da desteklenen çalışmalar devam edecek” dedi.

     Buldan’da konaklama imkanlarının arttırılmasının önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, “Kaymakamlığımız bir konağı burada özellikle butik otel olarak yapacak. Buldan’ın beklide en önemli eksiklerinden bir tanesi, bu kadar güzelliklerinin içerisinde yeterli konaklama alanlarının olmaması. Bunu sağlayamadığımız sürece turizm sektöründe başarılı olmamız mümkün değil. Denizli’de bir işadamımız burada otel yapımıyla ilgili karar aldı ve tesisin termal otel özelliklerine sahip olması adına buradaki çalışmasını sürdürüyor” dedi.

     Okula kazandırılacak ek binanın tamamlanmasının ardından açılacak yeni bölümün restorasyon bölümü olduğunu hatırlatan ve bu bölümün tarihi ve kültürel değerlere sahip Buldan için ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Vali Demir, “Buldan,  Tiripolis gibi antik kente sahip olan bir ilçemiz. Geçen hafta burada kazı çalışmaları başladı. Buldan’ın sahip olduğu değerlerden bir tanesi de Süleymanlı gölü. Burada Yönetim Planı kurularak biyolojik çeşitlilik araştırılması yapılacak. Yılsonuna kadar bu çalışma bitirilecek. Bu nedenle açılacak yeni bölümün bu kadar tarihi ve kültürü barındıran Buldan’da açılacak olması ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.

     Vali Demir, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu’na eğitime verdikleri destekten dolayı plaket verdi. Törende ayrıca PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Hayırsever İşadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu arasında ek binanın yapımı ile ilgili olarak protokol imzalandı.

     Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından temeli atılan Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu Ek Binası, tamamı hayırsever desteği ile 650 bin TL’ye malolacak. 1.500 m2 kapalı alana sahip olacak olan ek bina 1,5 yıl içinde tamamlanacak. Ek binada açılacak olan Mimari Restorasyon, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleriyle Buldan Meslek Yüksekokulu 2012-2014 eğitim-öğretim yıllarında toplam 220 öğrenciye daha kapılarını açacak.