Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ve öğretim yılı açılış töreni ile birlikte Süleyman Acıpayamoğlu ek binası ve dikiş atölyesinin açılışı yapıldı.
Buldan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan törene Vali Abdülkadir Demir, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İlçe Kaymakamı Hacı Uzkuç, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Buldan MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, hayırsever iş adamları, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytaoğlu 2013 yılını verimli bir şekilde geçirdiklerini belirterek, “Bin 809 kayıtlı öğrencisi bulunan yüksekokulumuz, açılacak ek binamız ile 5 bin 500 metrekarelik kapalı kullanım alanına ulaşmıştır. Ek binamız ve dikiş atölyemiz bir yıl içinde tamamlanmış, 650 bin TL’si hayırseverimiz, 200 bin TL’si ise Rektörlüğümüzün desteği ile yapılmıştır. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise törende yaptığı konuşmada, “60 bin öğrenciye ulaştığımızda 3 kampüse yerleşeceğiz demiştik. Biz üç kampus derken ilçelerimiz kampus haline geliyor. Sıradan bir levha, bir bina ile okul yapmamayı kanun haline getirmiş bir üniversite olarak, bu süreçte bizi bu sonuca getiren hayırseverlerimiz olmuştur. Buldan özelinde açılışını yapacağımız binanın tüm giderlerini hayırseverimiz Süleyman Acıpayamoğlu karşılaşmıştır. Bunun yanında valilik, kaymakamlık ve belediye ile ilişkilerimizi çok sıkı tuttuk. İki sene önce DENİB tarafından atölye açılışı gerçekleştirdik. 2012 yılı haziran ayında temel attık ve bugün bunu bitmiş halde görüyoruz. Akademik anlamda yüksek öğretime örnek olmuş bir hale geldik. O nedenle bir kez daha hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Abdülkadir Demir de Buldan'ın sahip olduğu değerler açısından Denizli için önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, ”Bir ilin sahip olmadığı özelliklere sahip. Dokumacılığın merkezi olan Buldan, el sanatları anlamında Türkiye’nin gözde yerlerinden ve bunu sürdürülebilir hale getiren bir yer. Üniversitemiz ilçelere yüksekokul yaparken belli koşullar koydu ve bunları uygulatma zorunluluğu getirdi. Buldan’da bu işin adım adım gitmesi, hayırseverler ve kurumların katkısı ile bu işin sağlıklı yürümesi çok önemli” dedi. Vali Demir, Tripolis Antik Kenti, Buldan Evleri, Süleymanlı Yaylası ve yapılan çalışmalar ile ilgili de detaylı bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından hayırsever Süleyman Acıpayamoğlu ile Rahmi Terzioğlu, Fehmi Erensoy, Atilla Sayıner, Hüseyin Reşit Öz ile Süleyman Kocasert’e plaket takdim edildi.
Plaket töreninin ardından Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert eğitim-öğretim yılının açılış dersini verdi.
Daha sonra Süleyman Acıpayamoğlu Ek Binası ve Dikiş Atölyesi’nin açılışları gerçekleştirildi.