Antalya'da Baraj İlköğretim Okulu'nda görevli 17 yıllık sınıf öğretmeni Sadık Çetin, 8 yılda cebinden harcadığı 50 bin TL ile sınıfını adeta teknoloji üssü yaptı.
Görev yaptığı okulda 8 yıl boyunca maaşından yaklaşık 50 bin lira harcayarak teknolojik sınıf oluşturan sınıf öğretmeni Sadık Çetin, sıradan jeneratöre, kablosuz mikrofondan özel tasarım abaküse kadar her türlü malzemeyi öğrencileri için kendisi temin etti. Özel okullarda bile bulunmayan teknolojinin olduğu sınıfta akıllı tahta, akıllı sıra, lazer yazıcı, renkli fotokopi, sensör kapaklı çöp kutusu, antibakteriyel köpük, oda parfümü makinesi, elektrik süpürgesi, güvenlik kamerası, kablosuz mikrofon ve daha birçok şey bulunuyor. Ayrıca sınıfta bulunan muhabbet kuşu ve kaplumbağa ile çocuklar keyifli bir ortamda ders yapıyor. Hayvan sevgisi ve sorumluluk almayı öğreten sınıfın iki yanındaki akvaryumlar, okulun kapalı olduğu hafta sonlarında devreye konulan otomatik yemleme sistemine sahip. Sadık öğretmenin kendi tasarımı olan abaküs ve mıknatıslı satranç tahtası çocukların en çok ilgi gösterdiği malzemeler olurken, sınıfta öğrencilere öğrenmeleri gereken kuralları kendi tasarladığı malzemelerle anlatan Sadık Çetin, minyatür bir trafik ışığı da koyarak öğrencilerine trafikte uyulması gereken kuralları öğretiyor.
Sınıfta tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıya sahip olduğunu belirten Sadık Çetin, sınıfında en üst teknolojiyi kullandıklarını belirtti. Sadık öğretmen, "Bu okulda 8 yıldır görev yapmaktayım. Teknolojiyle göreve başladığım ilk günden beri uğraşıyorum. Teknolojinin öğrenciler için nasıl kullanılması gerektiği konusunda, bilinçli kullanım konusunda eğitimlerim sürmekte. Sınıfımı da teknolojinin en son geldiği noktaya kadar getirmek istiyorum. Tabi ki bazı durumlarda yetersiz kalıyoruz ve arkadaşlarımızdan da yardım alıyoruz. Sınıfımızda genel anlamda tüm öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderecek teknolojik alt yapı mevcut. Önce akıllı tahtayla başladık. Bunun üzerine gelişmeler devam etti. Sınıfın ayrıca iyi bir ses sistemine sahip olması gerekiyordu. Bunu da amfilerle sağladık. Öğrencilerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve toplum karşısında daha iyi konuşabilmeleri için kablosuz yaka mikrofonları kullanmalarına öncelik verdim. Baskı çok önemli. Özellikle renkli olması çocukların gelişimi için çok önemli. Bunun için bir fotokopi makinesi aldım. Bununla kendi yapmış olduğum kitapları çocuklara sunmaktayız. Çocukların kendi çalışmaları da burada çoğaltılmaktadır" dedi. 
Sınıfa yapılan harcamaların yüzde 90’ını kendisinin karşıladığını dile getiren Çetin, bugüne kadar yaklaşık 50 bin lira harcama yaptığını belirtti. Çetin, "Bütçeyi kendi maaşımdan karşılıyorum. Yüzde 90 oranında kendi maaşımdan. Burada öncelikle eşime desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki ailem bu konuda bana çok destek oluyorlar. Her zaman arkamda oldular. Okuldaki diğer öğretmen arkadaşlarımı her zaman yanımda hissettim. Böyle bir güçle devam ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık olarak 50 bin lira civarında harcamam olmuştur. Bir anda çıkmıyor ama zaman içerisinde bu rakamı bulmuştur. Her öğrenciyi kendi çocuklarımla eş değer olarak görüyorum. Kendi çocuklarımda görmek istediklerimi öğrencilerimde de görmek istiyorum" diye konuştu.

“BİLİNÇSİZ KULLANILAN TEKNOLOJİ TOPLUMLARI GERİ GÖTÜRÜR”
Teknolojinin eğitim için önemli olduğunu vurgulayan Çetin, "Ama bunun çok bilinçli olması gerekiyor. Bilinçsiz kullanılan teknoloji toplumları geri götürür. Bilinçli kullanılan teknoloji toplumları ilerletir. Ben öğrencilerime her zaman bunu telkin ediyorum. Öğrencilerim ve veliler bu konuda çok hassas" dedi.
Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü de kutlayan sınıf öğretmeni Sadık Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Öğretmenler tabi ki toplumun en önemli kesimini oluşturuyor. Geleceği şekillendiren ve yön veren öğretmenlerdir. Beni yetiştiren öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum. Eğitimi nitelikli hale getirecek kişiler olarak biz öğretmenleriz. Bütün öğretmenler bunun için çabalıyor. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."
Baraj İlköğretim Okulu 3- E sınıfı öğrencilerinden Ahmet Fuat Çelebi ise, böylesi bir sınıfta olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Böyle bir sınıfta olduğum için çok mutluyum. Öğretmenim de çok iyi. Arkadaşlarımı seviyorum. Böyle bir sınıfta olmak çok büyük bir şans. Ben bu sınıfta bulunan herkesi ve her şeyi çok seviyorum" dedi.
Elif Nur Horuz adlı öğrenci ise, "Öğretmenimi ve arkadaşlarımı seviyorum. Onlarla eğlenip oyunlar oynamayı seviyorum. Öğretmenimle ders yapmak ve çalışmak çok güzel. Buradaki eşyaları seviyorum. Böylesi güzel bir sınıfta olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.