Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 2 bin 500 yıllık antik tiyatroda ‘İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ sloganıyla gerçekleştirilen 10’ncu Türkçe Olimpiyatları'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Eğitim Gönülleri Derneği’nin organizasyonunda farklı din, dil ve ırklardan oluşan 18 farklı ülkeden 61 çocuğun katıldığı etkinlik Antik Tiyatro’da yapıldı. Binlerce kişinin izlediği şölende Bodrumlular unutulmaz bir gece yaşadı. Sunuculuğunu İlker Gültekin ile Mozamkbikli Chaquıra Issıfo yaptığı program saat 21:30 sıralarında başladı. Şarkı, şiir ve halk oyunları gösterileriyle geceye renk katan öğrencileri, seyirciler sürekli alkışlayarak tempo tuttu.

Geceye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Şarkıcı Ümit Besen, belediye başkanları, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Tertip Komitesi adına açılış konuşması yapan Fenerbahçe eski başkanı ve işadamı Ali Şen, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yurtdışında açılmasına öncülük ettiği Türk okullarına hayranlıkla bakarak, çok keyif aldığını söyledi. Ali Şen, “Özlem içindeydim. Avrupa’ya gittiğimizde ve de Türkiyemize İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca okullar açılırken hayran hayran o kullara baktık. Hiç kimsenin aklına gelir miydi ki? Bugün Afrika’da 56 ülke var. 56 ülkenin 44 ülkesinde Türk okulları var bunlar kimsenin aklına gelmezdi. Fenerbahçe Başkanıyken dünyanın her yerlerine gidiyorduk, gittiğimiz yerde Türkçe okullar var ve o okullara da ziyarete gidiyordum. Okullarda olan deftere hep şunu yazmışımdır; Türkçe eğitimi insanların Türkçe öğrenmesine gayret eden bu insanların üzerinde benim inanılmaz bir hayranlığım var. O okullara mutlaka ve mutlaka ziyarete gider ve Fethullah Gülen Hocanın yaptığı okullara hayranlıkla bakardım. Bir kez daha hepinizin huzurunda burada kimin ne kadar payı varsa ve bazen benim ziyaret ettiğim okullarda gördüklerimin bugün daha geniş bir şekilde Afrika’da, Amerika’da, Asya’da oluşundan çok keyif alıyorum.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise bu organizasyonların gerçekleşmesinde esas teşekkür edilmesi gereken iki grubun olduğuna dikkat çekerek, “Bunlardan bir tanesi bu ülkenin insanları ve gönül erleri 135 ülkede hizmet ediyorlar, onlar bu organizasyonu yaptı ve 135 ülkeden sevgi çiçeklerini ülkemize getirdiler, insanlık el ele dediler. Güzel Türkçemizi dünyaya sevdirmek için bu büyük organizasyonu yaptılar ve burada bu akşam Endenozya’dan Kosava’ya kadar, Belarus’tan Beyaz Rusya’ya kadar sevgili gençler geldi ve bizleri kaynaştırdı. Bu büyük organizasyon insanlığın kaynaşması, insanlığın refahı ve mutluluğu içindir. Bu organizasyon gelecekte tüm dünyaya refah getirecek. Bu organizasyonun en büyük arka plandaki gönül erlerine ve beyninden vuku bulanlara yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Azerbaycanlı Sebuhi Abdullazade “Çökertme” türküsüyle seyircileri coşturduğu gecede Kosovalı Sinera Kubati Candan Erçetin’in eserlerinden “Söz vermiştin” parçasını seslendirdi. Endonezya ve Güney Afrika’dan gelen 24 öğrenci Akdeniz yöresi, Güney Afrikalı 12 erkek öğrenci İzmir Zeybeği oynarken, Endonezyalı öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı.

Azerbaycan’dan gelen Gaffar Samilov “Zahidem” adlı türküyü, Belaruslu Anastasıya Kırylchyk’nin seslendirdiği “Memleketim” adlı parça uzun süre alkış aldı. Tanzanya’dan gelen Abdulkadir Haroub Nassor, “Bana kara diyen diller” parçasını seslendirirken, Mısırlı Nadine Amer Ahmet’in “Zahidem” adlı parçayı seslendirmesi Bodrumluları coşturdu. Türkçe Olimpiyatları’nın Bodrum ayağında sponsor olanlara AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa tarafından plaketleri verilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından ise Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve belediye başkanlarına plaket verdi. Yaklaşık üç saat süren etkinlik, katılım gösteren öğrencilerin "Yeni Bir Dünya" adlı parçayı seslendirmesiyle son buldu.