Blog açmak isteyenlerin özellikle ilk deneyim öncesinde iyi bir araştırma yaparak doğru adımlar atması gerekir. Böylece yanlışlıklar yapılmayacağından dolayı blog projelerinin başarıyla sonuçlanması sağlanabilir.

Blog Açmak İçin Neler Gerekir?

Blog açmak isteyenlerin öncelikle bir hedef ve amaç belirlemesi gerekmektedir. Kişilerin uzmanlık alanlarına yönelik bilgiler paylaşacağı kişisel bir blog ya da güncel haberlerden oluşan bir haber sitesi tarzında blog açılabilir. Bu nedenle öncelikle sitenin sınırlarının çizilerek ana konusunun doğru bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Ardından blog açmak için ilk adım atılabilir.

Ücretsiz bir sistem tercih edenler Blogger ya da WordPress gibi sistemler üzerinden üyelik alarak dakikalar içerisinde kendi blog sayfasına oluşturabilir. Ancak ücretli seçenekleri değerlendirmek isteyenlerin bir domain, hosting ve WordPress gibi bir içerik yönetim sistemini kullanması gerekecektir. Günümüzde en çok kullanılan blog altyapısı WordPress olduğundan dolayı kolay bir şekilde bu sistemle blog açılabilir.

Blog Açmak İçin Domain Ve Hosting Alımı

Alan adı ve hosting, bu alanda hizmet veren firmalardan kolay bir şekilde sağlanabilir. Domain blog adresinin bulunması için bir isim olurken, hosting site içeriğindeki tüm belge ve dosyaların online olarak barındığı bir sanal sunucu olarak tanımlanabilir. Bu nedenle ikisi olmadan site açılması söz konusu değildir.

Blog açmak için domain ve hosting sahibi olan kişiler, ardından WordPress sistemini kullanarak kurulumlarını tamamlayabilir. Artık hosting sitelerinin büyük bir bölümünde tek bir tık ile WordPress sitesi kurulabilmektedir. Bu bakımdan sadece site adınızı yazmanız, site açıklamanızı girmeniz yeterli olduğundan, dakikalar içerisinde WordPress sitenizi aktif hale getirebilirsiniz.

Blog Açmanın Avantajları

Blog açmak için gerekenler bunlarla sınırlı olurken yeni bir blog açarak; mevcut dijital dünyanın farklı alanlarında yeni alanlar tanıyabilir, para kazanabilir, bağlantılarınızı arttırabilir, hizmetlerinizi sunarak farklı bölgelere satışlar yapabilirsiniz.

Sitenin ana konusu doğrultusunda belirlenebilecek bu hedefler ile düşük ücretler karşılığında isteyen herkes blog sahibi olabilmektedir Üstelik WordPress gibi popüler ve esnek sistemler tercih edildiğinde pek çok farklı eklenti ile siteye farklı işlevsellikleri katılabilir ve böylece ihtiyaçlar karşılanarak beklentileri karşılayan bir blog sayfası sahibi olunabilir.

Wordpress tabanlı örnek blog sitesi: https://www.bilinc.net/