2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Denizli Belediyesi tarafından açılan Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri'ne olan ilgi giderek artıyor.
2013-1014 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Denizli Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerine olan yoğun ilgi artarak devam ediyor. Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ne çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde etüt merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin emin ellerde olması için eğitime gereken desteği vermeliyiz. Bu kapsamda eğitim bizim işimiz değil demeden her türlü desteği verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Bilgi evleri ve kurs merkezlerimiz aracılığıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgiyle donatıyoruz. Sağlıklı ve temiz bir ortamda ödevlerini yaparken, kötü alışkanlıklardan da uzak durarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz için projelerimiz devam edecek" dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı da, bilgi evlerinden 2 ve 8'inci sınıflar arasında öğrenim gören öğrencilerin yararlandığını kaydederek, "Öğrencilerimiz, okul dışındaki boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde arkadaşlarıyla birlikte merkezimizde değerlendiriyor. Geçen yıl Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi için 500 form dağıtılmış ve 300 öğrencimiz bilgi evimizden yararlanmıştı. Bu yıl ise 750 form dağıtıldı. Bu yıl da 300 öğrencimiz bilgi evinden yararlanmaya başladı. Merkezde, öğrencilerin ders çalışabilecekleri son derece modern sınıflar, sosyal faaliyetler ve oyun için özel hazırlanmış 1 salon, bilgisayar odası öğretmen odası, kütüphane ve yemekhane yer alıyor" dedi.