Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nın (BEM-BİR-SEN) 2011 yılı 2. Başkanlar kurulu toplantısı Ankara Emek Konukevi’nde yapıldı. Toplantıda sendikal sorunlar gündeme gelirken, Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin kadro beklentisi gündeme damgasını vurdu. 
Türkiye geneli şube ve il başkanlarımızın katıldığı toplantıya Bem-Bir-Sen Eski Genel Başkanlarından AK Parti Şırnak Milletvekili  Emin Dindar, Memur-Sen Konfederasyonu adına Genel Sekreter Günay Kaya ve  Eğitim ve Dışilişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı  Mürsel Turbay, Genel Sekreter Levent Uslu, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Genel İdari ve  Mali  Sekreter Gürkan Alper ile Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı katıldı.
SÖZLEŞMELİLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
Başkanlar kurulu toplantısında konuşan BEMBİRSEN genel başkanı Mürsel Turbay, “yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda gerek başbakan, gerekse de bakanlar tarafından net sözler verilmiş, tüm sözleşmeliler kadroya alınacak denilmişti. Ancak 4 Haziranda yayınlanan kararname’de Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerimiz kapsam dışında tutuldu. Meclis açılınca sorun çözülecek denildi. TBMM’nin açılması vaadleriyle bugünleri bekledik. Bu konuda verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz” dedi.
KADROYA GEÇİRİLMEYEN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN DURUMU
Bem-Bir-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın bilgilendirme bölümünü Genel Başkan Mürsel Turbay yaptı. 
Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin 4 Haziran’dan bu yana umutlu bir bekleyişte olduğunu ifade eden Turbay, “4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirildi. 4 Haziran Gününe kadar gerek Sayın Başbakan ile gerekse ilgili bakanlar, kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin de ayrım yapılmadan kadroya geçirilmesi konusunda net sözler verildi. Hatta Sayın Başbakan seçim öncesi televizyonlarda yaptığı konuşmada, (Şu kurum bu kurum, şusu busu olmadan tüm sözleşmeli personel kadro alacaktır) açıklamasında bulunmuştu.” Dedi. 
DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ VAR
Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay,  Türkiye genelinde 16 bin 500 kişiyi doğrudan ilgilendiren sorunun halen çözüm beklediğini ifade ederek, “Hizmet kolumuzda çalışan personelin  4/b’li olduklarına ilişkin gerek  Devlet Personel Başkanlığı’nın, gerekse Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı’nın yazılı görüşleri  olmasına rağmen,  4/b karmaşası bir türlü son bulmadı. 2009 yılında 3 binin üzerinde sözleşmeli personel dilekçesini kadro talebiyle Başbakanlığa sunduğumuzu belgeleriyle ortaya koymamıza rağmen, “talep gelmedi” iddiaları devam ettirildi.” Dedi.
İSTİHDAMDA KPSS PUAN ŞARTI YOK
“2007 yılında yayınlanan bir yönetmelikle yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin istihdamı için KPSS puan şartı aranmadığı ispat edilmesine rağmen bu bilgi kirliliği devam etti.” Diye konuşan Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay, “Hem sendika olarak  hem de  konfederasyon olarak Başbakan  Erdoğan ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere,  Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik, Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı  Bülent Arınç, İçişleri Bakanı  İdris Naim Şahin, kabinedeki  diğer bakanlar, AK Parti, CHP ve  MHP milletvekilleri, genel başkan yardımcıları,  Devlet Personel Başkanlığı ve daha pek çok kişi, kurum ve kuruluşlarla temaslarımız oldu. Onlarca televizyonda programa katıldık. Güvenpark’ta eylem yaptık. Soru önergeleri hazırlattırdık. TBMM’nin açılması vaadleriyle bugünleri bekledik.” Dedi.
AYRIMCILIK, ANAYASAL SUÇ; HESABI VERİLECEK
Sendikal Mücadelelerinin süreceğini ifade eden Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay, “Sendika olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Anayasal olarak suç teşkil eden bu ayrım konusunda hem bireysel davalar açıldı, hem de Sendika olarak dava açtık. Bu ayrımcılığın hesabı mutlaka verilecek. İster siyaseten, ister yargı yoluyla hakkımızı tabir yerindeyse “söke söke” alacağız. Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel, üyelerimiz bu konuda rahat olsunlar. Sendika olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” Dedi.