Denizli Belediyesi, ilde bulunan 66 bin öğrenciye internet tabanlı eğitim kartıyla 100 bin sorunun olduğu bir site hazırlattı. Projeye göre her öğrenci, kendine verilen karttaki bilgilerle "www.egitimdenizli.com" adresine şifre belirleyerek üye olacak. Böylece siteden istediği zaman istediği kadar test çözebilecek, konu anlatımı dinleyebilecek. Çözdüğü soru ve testler, öğretmen ve veliler tarafından da takip edilebilecek. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, FATİH projesiyle uyumlu kartları, encümen salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, soruları hazırlayan şirketin yöneticileri ve öğrencilerle birlikte tanıttı.

Başkan Zolan, eğitime yatırımın geleceğe yapıldığını ifade ederek, “Denizli, YGS’de Türkiye üçüncülüğü elde etti. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bir ay önce, ‘Çocuklara ne tür bir destek verebiliriz?’ diye düşünürken bu proje gündeme geldi. Bu kartlarla çocuklar, 100 bin soruluk kaynağa ulaşabilecek. Sadece soru değil, konu anlatımları da yer alacak. Sadece öğrencilerimiz değil, öğretmenlerimiz de sınav hazırlığı yapabilecek. Burada öğretmenlerimiz, imtihan da yapabilecek. İstersem ben de hangi öğrencimizin ne kadar soru yapabildiğini görebileceğim.” dedi. Kartların geçerlilik süresinin Eylül 2014’e kadar olduğunu vurgulayan Zolan, “Bu programa, Denizli Belediyesi’nin kültür yayınlarını da koyacağız. O kitaplar da internet ortamından okunabilir hale gelecek.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Akgül ise, “İlimizde 950 eğitim kurumunda, sadece örgün öğretimde 186 bin 500 öğrenci ve 11 bin 500 öğretmenle hizmet vermekteyiz. Amaçlarımızın biri de imkan ve fırsat eşitliğidir. Bu çocuklarla geleceğimizi hazırlıyoruz. Denizli, yatırımlarla bir Avrupa kentine dönüştü. Başkanımız, eğitime çok büyük destek veriyor. Yakında bakanlığımız, kampüs ihalelerine çıkacak. Eğitim merkezleri, bilgievleri gibi çok sayıda hizmetleri bulunuyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, eğitim kartları sisteminin nasıl çalıştığı gösterildi.