Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, Güvenli Halı ismini verdikleri projeyle, bebeklerin halı dışına çıktığı an alarm veren bir sistem geliştirdi. 
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 8. Bilimsel Proje Şenliği'nde üniversite öğrencileri geliştirdikleri sistemleri tanıttı. Teknokent binasında gerçekleşen şenlikte öğrencilerin geliştirdiği sistem beğenildi. PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Dilek Şen, Nuray Hergül, Cansu Yılmaz, Ayşe Saban ve Tuğba Kökduman’ın birlikte hazırladıkları projeye göre, halıya yerleştirilen bir sistemle ve odada anne ya da baba yokken bebek halının dışına çıktığı an alarm çalıyor. 
Özellikle küçük çocukların balkona çıkmaları ve pencerelerden aşağı sarkmalarının önüne geçmek isteyen sistemle ilgili öğrencilerden Dilek Şen bilgi verdi. Projenin asıl amacının çocukların güvenliği olduğunu belirten Şen, şöyle konuştu: "Odalara 45 derecelik açılarla aynaları yerleştirdik. Odanın bir köşesinden çocuk çıktığı an sistem alarm veriyor. Bu sayede anne ya da baba odada olmadığı zamanlarda güvenlik sağlanmış oluyor. Böylece çocuğun camdan düşüp ölme ihtimali olmuyor ya da televizyon ünitesine çarpıp çocuğun üzerine düşme tehlikesi olmuyor."
Projenin çeşitlendirilebileceğini kaydeden Şen, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuğun boyuna göre aynaları yerleştirip sistemi yapabiliriz. Ayna kullanmadan da bu sistem olur. Burada biz, çocukların yüksekten düşüp ölmesini, yaralanmasını engellemek istiyoruz. Çocuğun halı dışına çıktığı anda çalışacak sistemle bu gerçekleştirilebilir diye düşünüyoruz." 
Sistemi geliştiren öğrenciler daha sonra projelerini ilkokul öğrencilerine de anlattı.