Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Eylül 2016 Pazartesi günü başlatacağı öğrenim yardımı müracaatları bu yıl ilk defa www.denizli.bel.tr internet sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 7 Ekim 2016’ya kadar devam edecek başvuruların ardından öğrencilerin www.denizli.bel.tr’de beyan edeceği bilgiler doğrultusunda gerekli resmi evrakları isteyecek. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na evraklarını eksiksiz getirip, beyan ettiği bilgilerle örtüşen 3000 öğrenciye 10 ay boyunca 80 lira öğrenim yardımı yapılacak. 

“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece belediye hizmetleri değil sosyal, kültürel ve eğitim alanında da yatırımları olduğuna dikkati çekerek, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim alması için çaba gösteriyoruz. 400 öğrenciyle başlayan öğrenim yardımlarımız bugün 3000 öğrenciye ulaştı. Her yıl bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi 3000 öğrencimize 10 ay boyunca toplamda 800 lira yardım yapacağız. Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır. Biz bu anlayışıyla öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Aranacak şartlar 

Denizli merkez ve tüm ilçelerden yapılabilecek başvurularda dikkate alınacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması, ailesinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi gerekecek. Bunun yanında öğrencinin başka yerden burs almaması, ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunmaması, sınıf tekrarı yapmamış olması ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması şartları aranacak."