Dün Kortej yürüyüşü ile başlayan 28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, , bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin bireyler arasındaki dil, din, tarih ve kültür birliği olduğunu ifade etti.
Dil, din, tarih ve kültürün insanları birbirine bağladığını belirten Zolan, şöyle devam etti: ''Kültür, bir milletin örf ve adetleri, destanları, sözlü ve yazılı edebiyatı ile sanatının toplamı olarak ortaya çıkar. Bu gerçeklikle hareket eden Denizli Belediyesi de sosyal ve kültürel etkinlikler ile belediye hizmetlerinin sadece yol, su kanalizasyon, temizlik ve park işlerinden ibaret olmadığını göstermek adına Denizli'de çok önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atıyor. Ekonomiden siyasete, tarımdan eğitime, turizmden sanata uzanan geniş bir yelpazede hep üretken bir il olan Denizli'de, sanatın, sanatçının yanında olan bizler biliyoruz ki sanat, insanları yaratıcılığa ve üretkenliğe iten bir unsurdur.''
Denizli'nin kültür ve sanat alanında Türkiye'nin başkenti olmaya aday olduğunu dile getiren Zolan, ''Denizli'de bu yıl 28. kez düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Çünkü biliyoruz ki düşünme ve düşündürme işidir tiyatro. Yenilikçidir, kalıcıdır. Hayatı sorgulatır, insanın kendisini keşfetmesini sağlar, tembelliği öldürür. Tüm Denizli halkını festival süresince sergilenecek oyunları izlemeye davet ediyorum'' diye konuştu.

Dün kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Makedonya, Macaristan, Kazakistan'dan toplam 28 grubun yer alalıyor. Festival, 20 Mayıs'a kadar sürecek. Yaklaşık 400 tiyatro oyuncusunun yer aldığı Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde yerli ve yabancı tiyatro grupları, farklı mekanlarda gösteri sunacak.