Denizli’nin Buldan ilçesinde Çiftçi Tarla Okulu projesi kapsamında başarılı olan çiftçilere sertifika verildi. 
2012 yılında Denizli'de meyve, sebze ve bağ konularında yürütülen Çiftçi Tarla Okulu projesi tüm hızıyla devam ediyor. Buldan ilçesi, Doğanköy ve Bölmekaya Mahallelerinde kursu başarıyla tamamlayan üreticilere yapılan törenle sertifikaları verildi. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Himmet Yılanlı, Buldan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Özgür Akkan, teknik personel ve kursiyerler katıldı. 
Sertifika töreninde konuşan İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Türkiye’de sofralık çekirdeksiz üzümün ilk çıktığı yer olan Buldan ilçesindeki üreticilerin diğer üzüm üreticisi bölgelere göre bir adım daha avantajlı konumdadır. Gerçekleştirilen Çiftçi Tarla Okulu çalışmaları üzümde kalite ve verim miktarının artırılmasına ve üretim maliyetinin düşürülmesine yönelik çalışmalar olup, iç ve dış piyasada pazar bulabilen, ilaç kalıntı olmayan insan sağlığını tehdit etmeyen üzüm arzını hedeflemektedir" dedi. 
Bu yıl Çiftçi Tarla Okulu Proje çalışmaları, Pamukkale ilçesi Kocadere Mahallesi, Buldan ilçesi Doğanköy, Bölmekaya mahalleri, Honaz ilçesi Kızılyer Mahallesi ve Acıpayam ilçesi Darıveren Mahallesi'nde olmak üzere nar, bağ ve açıkta domates yetiştiriciliği konusunda toplam 100 üreticiye eğitim verildiği kaydedildi.