Denizli'de Muharrem ayı etkinlikleri devam ediyor. Denizli Valiliği, İl Müftülüğü Bahçelievler Kız Kuran Kursu tarafından hazırlanan 'aşure' yarın (Cuma) vatandaşlara ikram edilecek. Adliye Personelinin her yıl katıldığı aşure organizasyonuna mahalleli yoğun ilgi gösteriyor. Aşure dağıtımını emniyet ekipleri tarafından trafikte seyreden araçların durdurularak yapılacak olmasına mahalle halkı ayrıca seviniyor. 

Denizli Valiliği, İl Müftülüğü Bahçelievler Kız Kuran Kursu Müdiresi Emine Conkuş, muharrem ayı faaliyetlerini 3 yıldır geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Conkuş, "Kursumuzda öğrenim gören kursiyerler tarafından hazırladığımız ikramların Emniyet Teşkilatı Çalışanları tarafından trafikte seyreden araçtakilere ikram edilecek olmasından dolayı sevinçliyiz. Aşure ikramlarımızı bundan sonra her yıl gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Kursumuz önünde yapılacak olan 2000 kişilik 'aşure' için bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz." dedi.

Kursta bulunan ve aşure hazırlıklara son sürat devam eden öğrenciler de, mahallelerinde bulunan Bahçelievler Kız Kuran Kursu sayesinde Kuran'ı Kerim öğrendiklerini, hayatlarında çok şeyin değiştiğini, kursta bulunmaktan manevi haz aldıklarını ifade ettiler. Kursiyerler ayrıca yapılacak olan aşure dağıtımına katkıda bulundukları için mutlu olduklarını söylediler.