Haberdenizli.com

Rektör Hüseyin Bağ: 
“Sevgili Öğrenciler,
Pamukkale Üniversitesi’ne Hoş Geldiniz!
Uzun ve yorucu bir sınava hazırlık döneminden sonra PAÜ’lü oldunuz. Geleceğinize hazırlanırken bizlere güvendiğiniz için, bu zaman zaman zorlanacağınız, zaman zaman eğleneceğiniz ama devamlı öğreneceğiniz üniversite yıllarını bizimle paylaşmayı seçtiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bu güvenin getirdiği gurur ne kadar büyükse, onun omuzlarımıza yüklediği sorumluluk da bir o kadar ağır. Artık sizler bizim ailemizin birer ferdisiniz; artık sizlerin geleceği bizler için kendi çocuklarımızın, kendi ailemizin gelecekleri kadar önemli ve değerli. Biz Pamukkale Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri ve çalışanları olarak bu sorumluluğu büyük bir ciddiyet ve onurla kabulleniyoruz. “Evrensel değerler ışığında, güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme ve uygulamalarla insanlığa hizmet etmek; temel insanlık değerlerine saygılı, yetkin, yenilikçi, girişimci bireyler yetiştirme” misyonumuz doğrultusunda sizlerin eğitimi ve gelişimi için elimizden geleni yapacağımıza inanmanızı istiyoruz.
Pamukkale Üniversitesi, Denizli merkezde yer alan 37.000 m2’si sosyal tesis, 43.000 m2’si spor kompleksi olan 356.000 m2’lik kapalı toplamda ise 1.148.000 m2’lik alanı ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü Kınıklı Yerleşkesi’nde 24 saat boyunca öğrencilerin hizmetine açık ve 80000’den fazla kitaba sahip modern bir kütüphane, ders dışında sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri kapalı yüzme havuzu, fitness, tenis kortu, tartan pist ve basketbol alanlarının bulunduğu Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi; sempozyum, panel, çalıştay, konser, sergi gibi bilimsel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında Devlet Tiyatroları’nın oyunlarını sergilediği ve çeşitli kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi yer almaktadır. Üniversite olarak sahip olduğumuz tüm bu birimlerle öğrencilerimizi birçok kültür, sanat ve spor faaliyetiyle buluşturarak öğrencilerimizin akademik yönünün yanı sıra sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesine de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 
PAÜ ailesi olarak asli görevimiz; evrensel değerler ışığında güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulamalarla insanlığa hizmet etmek;  temel insanlık değerlerine saygılı, yetkin, yenilikçi, girişimci bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında kariyerlerine destek olacak öğrenme yaşantıları deneyimlemeleri için ERASMUS+, Genel Anlaşma ve Mevlana gibi uluslararası değişim programları ile 49 farklı ülkede 266 farklı üniversite ile toplamda 881 ortaklık anlaşmamız bulunmaktadır. Biz PAÜ’de sürekli geliştirme anlayışı içerisinde hareket ediyor ve kariyerinizin bir sonraki adımında kullanacağınız temel bilgi, beceri ve değerlerle donatılmanız için sizleri cesaretlendiriyoruz.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma” hedefi doğrultusunda geleceğin büyük Türkiye’sinin güçlü, girişimci, araştırmacı, yenilikçi, modern, insan haklarına saygılı, evrensel ve milli değerlerinin farkında olan bireylerini yetiştirmek için elimizden gelen çaba ve azmi göstermeye çalışacağız. Sürekli gelişen bir dünya üniversitesi olma hedefiyle ilerlediğimiz bu yolda sizlerin akılcı, bilimsel, gelişime açık, yenilikçi, kaliteyi önemseyen ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip PAÜ’lüler olarak mezun olmanızı temenni ediyor ve üniversitemizin sizlerle daha da değer kazanacağına inanıyorum. PAÜ çatısı altında sizlerle bir aile olmaktan, yaşadığınız güçlükleri aşmanız için bir araya gelmekten ve iletişim içerisinde olmaktan memnuniyet duyarım. 
Pamukkale Üniversitesi’nde geçireceğiniz yılların sağlık, mutluluk ve başarıyla dolu olması dileğiyle,  
Sevgiler”.