HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi’nin Çal ilçesinde kurulan Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi tohumculuk sektörünün geliştirilmesi ve tohumculuk politikalarının oluşturulmasına yönelik hizmet vermeye devam ediyor.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ile birlikte merkezde incelemeler yaptı. 
Rektör Bağ ve beraberindeki heyet merkezde yetiştirilen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında Çal MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Yeşilyurt Er ile Tohum Islahı ve Genetik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çelik’ten bilgi aldı.

Verimliliği ve Ürün Çeşitliliğini Arttıracağız

Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezindeki araziyi yakından inceleyen Rektör Hüseyin Bağ, merkezde modernizasyon yapılacağını belirtti. 
Yetiştirilen ürünlerin çeşitliliğini de artıracaklarını ifade eden Rektör Bağ, “600 dönümlük arazimizde ülkemizin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ve uluslararası rekabete uygun ürünlerin tohumluklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitemizin fiziki ve teknik altyapı imkanlarını geliştirmeye yönelik başlattığımız çalışmaların bir devamı olarak buradaki merkezimizi de modernize edeceğiz. Tohum ıslahı noktasında ileri teknolojiyi kullanarak verimliliği ve ürün çeşitliliğini arttıracağız. Yerli tohumun ıslahı ve bu tohumlardan yetiştirilen ürünlerle birlikte milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bağ, Hedefimiz Yerli Tohumla Ekonomiye Katkı Sağlamak