Uşak Üftade Lisesi'nde eğitim gören Kübra Peker, YGS-2‘de 499,88804 puanla Türkiye 2.'si oldu. 2 çocuklu Selma ve Yunus Peker’in büyük çocuğu olan 17 yaşındaki Kübra Peker, "Başarının anahtarı prensipli çalışmaktan geçer. Sonuçlara, öğretmenim ile baktığımızda önce inanamadık, 1 Nisan şakası zannettik." dedi.

Kazandığı başarı için hermese teşekkür ettiğini ifade eden Kübra Peker, "Hocam ile birlikte baktık önce inanamadık, hocalarım, ailem, arkadaşlarım her zaman yanımda oldular. 2 yıldır sürekli çalışıyorum. Başarının anahtarı düzenli ve prensipli olarak çalışmaktan geçiyor. Bugün 1 Nisan, ayrıca babamın doğum günü, babama da güzel bir hediye oldu.” dedi.

Kızının başarısını öğrenip okula gelen baba Yunus Peker ise Kübra’nın kameralara konuştuğu sırada odaya girdi ve evladına sarılıp, sevincine ortak oldu. Bu duygulu anlar kameralara yansırken, Baba Peker, “Yaradan, mübarek etsin. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Telefon geldi inanamadım, okuluna telefon açtım ve buraya geldim. Bugün benim doğum günüm, en güzel hediyelerden birisini, kızım Türkiye 2'ncisi olarak verdi.” diye konuştu.