Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller” sloganıyla başlattığı Hamilelik Okulu, 2. dönem mezunlarını verdi. Üç haftalık periyotta 12 saat süren eğitim alan anne adayları için Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında, sertifika töreni düzenlendi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve anne adayları katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı nesillerin yetişmesi için üzerine düşeni yaptığını ifade eden Başkan Zolan, "Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Bilgi çok önemli. Bilgi büyük olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen bir güç” dedi. Ailemi Seviyorum projesi kapsamında başlattıkları Evlilik Okulu bulunduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Eşlere evlenmeden önce evlilik ile ilgili eğitimler veriyoruz. Sıkıntı ve pürüzlerin çözümü noktasında yol gösteriyoruz. Şimdi de Hamilelik Okulu eğitimlerimizi başlattık” diye konuştu.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle sizin sağlığınız bizim için çok önemli. Sağlıklı bir anne olmak ve sağlıklı bir bebeğe sahip olabilmek çok önemli. Burada da dikkat edilmesi gereken özen gösterilmesi gereken hususlar var. Bunlarla ilgili doktorlarımız da sizlere bilgiler verdiler. Tabi ki doğum sonrasında da çocuklarımızın daha sağlıklı büyüyebilmesi için nelere dikkat edilmesi de sizlere anlatıldı. İnşallah bu bilgiler faydalı olur.” Hamilelik Okulu ile anne adaylarının daha çok bilgilendiğini anlatan Başkan Zolan, “Sizler duyarlı annelersiniz. Bebeğiniz için elinizden geleni yapıyorsunuz. Anneler çocuklarının meleğidir, bir ömür boyu çocuklarınızın yanı başında olup onları koruyacaksınız. Hassasiyet ve duyarlılığınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum" dedi. Başkan Zolan, konuşmanın ardından kursiyere sertifikalarını ve doğumun ardından bebekleriyle ilgili kendilerine gerekli olacak kundak, suluk, biberon, ateş ölçer ve çanta gibi hediyeler verdi.