PAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 7. Bilimsel Projeler Şenliği, Teknokent’te düzenlendi. Şenliğe Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Can, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 40 öğretmen adayının çabalarıyla hazırlanan bilim şenliği gezildi. Toplam 14 projenin yer aldığı şenlikte, günlük hayatı kolaylaştıracak ilginç buluşlar tanıtıldı. Tek tuşla tasarruf, akıllı küvöz, akıllı baston, diyet saati, aktif zamanlı masaj ayakkabısı, mıknatıslı araba, çok amaçlı sandalye gibi birçok projenin sergilendiği bilim şenliğinde, özellikle “Trafikte Alkol, Ölüme En Açık Yol” adlı proje büyük ilgi gördü.

ALKOL ALININCA ARABA ÇALIŞMIYOR

Ece Kıro, Zafer Güzel, Sevil Yıldırım ve Muhammet İnan adlı öğrencilerin hazırladığı projeyle alkollü araba kullanmak imkânsız hale geliyor. Alkollü olarak arabaya bindiğinizde, alkol sensörü ve elektronik sistem sayesinde arabanın çalışma mekanizması duruyor. Proje hakkında bilgi alan Başkan Yardımcısı Gökoğlan, Trafik Haftası dolayısıyla bunun duyurulması için öğrencilerle irtibata geçeceğini söyledi.

Şenlikte dikkat çeken diğer bir proje ise. “Engellerimiz ve İşlerimiz, Sevgiye Asla Engel Olamaz” idi. Projeyi hazırlayan Fatoş Batmaz ve Şadiye Erbaş, “Yaptığımız araştırmalarda, işitme engellilerimizin en büyük sorunlarından birinin, bebeklerinin ağladığını duyamamak olduğunu gördük. Bu sistemle işitme engelli bir anne, bebeği ağladığında titreşim yoluyla evin neresinde olursa olsun haberdar oluyor.” dedi.