Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan AKUT birimi, olası deprem, kaybolma ve paraşüt kazalarına yönelik 3 günlük eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.
Fethiye- Kayaköy arasındaki dağlık ve ormanlık alanda kurulan kampa Fethiye AKUT birimi 19 kişilik bir ekiple katıldı. Olası bütüm olumsuz şartlar düşünülerek gerçekleştirilen tatbikat, 24 saat esasına dayalı olarak gece ve gündüz devam ediyor. Özellikle deprem kuşağında yer alan Fethiye'de olası bir deprem sonrasında yapılması gerekenler üzerinde titizlikle duran ekip, paraşüt kazaları ve kaybolmalara karşı da gerekli tedbirleri alıyor.
Tatbikat çerçevesinde ekipler kayalıklara iple inerek temsili yaralıları kurtarma çalışması yaptı. GPS ve jeneratör kullanımı konusunda teorik bilgiler edinen AKUT üyeleri, gece şartlarında nasıl çalışmaları gerektiği konusunu da yine bu kampta pekiştiriyor.
Eğitimleri gerçekleştiren Fethiye AKUT birimi operasyon sorumlusu Fatih Işık, tatbikata aralarında bayanların da bulunduğu 19 kişilik bir ekibin katıldığını söyledi. 3 günlük eğitim boyunca kurtarma sırasında gerekebilecek eğitimler verdiklerini anlatan Işık, "Doğadan adam kurtarma, halatla kazazedeye ulaşma ve bölgedeki paraşüt kazalarında ilk yardımı götürmek için bir dizi eğitim çalışmamız oldu. Bu eğitimler başkalarının hayatlarını kurtaracak eğitimlerdir. Her zaman her türlü şeye hazırlıklı olmamız gerekir. AKUT olarak Fethiye bölgesinde kurulduğumuz günden bu yana 20 operasyona katıldık ve hepsinden de başarı ile ayrıldık." dedi.